Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

7 nejlepších únikových her, které jsou něčím výjimečné

doporučujeme | 7. 2. 2017

Únikové hry se stávají fenoménem dnešní doby. Lákají mladé i staré. Rodiny s dětmi. Začátečníky i profíky. Fyzická nenáročnost a rozmanitost úkolů umožňují každému užít si skvělou zábavu. Jsou tu hry velmi dobré, průměrné, ale bohužel i špatné. První únikovka otevřela v Praze přibližně před dvěma lety. Dnes najdete v metropoli více než 100 únikových her. Vybrali jsme ty nejzajímavější.

P.S. Pokud hledáte novou inspiraci, podívejte se na 5 únikových místností, které se otevřely v roce 2018 a které byste měly vyzkoušet.


Text a Foto: SolvePrague.cz

[clanky4/SolvePrague_Citybee_banner.jpg]


Nejlepší úniková hra v Praze?

Neexistuje.

Je to stejné jako s nejlepším hamburgerem v Praze. Každého milovníka burgerů napadne jiný podnik. Ať už volí podle chuti, obsluhy nebo prostředí restaurace, jde o subjektivní pocit. Podobné je to i s únikovými hrami - každý bude mít svého favorita. A proto Vám přinášíme hned sedm her, které jsou něčím výjimečné. Na všechny zmíněné únikovky dostanete jednu hodinu hracího času.

clanky4/Solveprague_Doorz.jpg
SolvePrague tým po hře Hanební pancharti - Door Z.

Door Z - Hanební pancharti

Hodně únikářů si vybírá únikovou hru primárně podle tématu. V Door Z vsadili na jistotu a vytvořili hry na motivy filmových trháků. Máte rádi Hanebný pancharty s Braddem Pittem? Pak můžete rovnou vyrazit do akce. Zapomeňte na složité matematické rébusy. Tady musíte zapojit nápaditost, dobře používat předměty a přemýšlet jako Hanebný panchart.
Vedle Hanebných panchartů provozuje Door Z další hry na motivy filmů jako "Kmotr: Omerta", nebo "Dannyho Parťáci: Loupež v Monaku", takže si vybere každý filmový fanoušek.

Počet hráčů: 2-6
Cena: 1590 Kč, 990 Kč po slevě na SolvePrague Door Z

 

Door Z

Úniková hra. Jste zavřeni v místnosti a musíte vyřešit různé hádanky a úkoly, abyste...

Enigma - Legenda o Faustovi

clanky4/SolvePrague_Enigma.jpgFaust je napínavá úniková hra s perfektní atmosférou a silným příběhem. Unikátní koncept nápovědy i průběhu hry vás ihned vtáhne do děje a vy sami se tak stanete důležitou součástí Faustovy legendy. Propracované kulisy, světla i rekvizity, které jsou dílem divadelních umělců a herců, vás přenesou do mystické doby staré Prahy.
Hru můžeme jednoznačně doporučit rodinám s dětmi a začátečníkům, ale i zkušeným únikářům, kteří si chtějí vyzkoušet netradiční koncept únikové hry v parádní atmosféře.

Počet hráčů: 2-5
Cena: 1200 Kč, 900 Kč po slevě na SolvePrague Enigma

 

Enigma Prague

Provozovatel únikové hry Legenda o Faustovi. Sídlí na levém břehu na Smíchově....



clanky5/strachpodprahou.jpg

Strach pod Prahou - Pražský řezník

Pokud máte rádi strach a chcete se bát, Pražský řezník je ideální volba. Dokonale promyšlený příběh, který graduje až do samého konce. Pokud se toho konce dožijete (tedy k němu dohrajete).

Počet hráčů: 2-5
Cena: 1300 Kč

 

Strach pod Prahou

Úniková hra, která není pro každého. Rádi se bojíte a máte rádi únikové hry? U nás...



clanky4/Tajemstvi-hlavolamu_SolvePrague.jpg

Tajemství hlavolamu

Pamatujete příběhy Jaroslava Foglara o nerozlučné pětce Rychlých šípů, kteří se scházeli v klubovně a chtěli odhalit tajemství ježka v kleci? Pokud jste v mládí drželi palce Rychlonožkovi proti Dlouhému Bidlu, tak tuhle hru rozhodně musíte zkusit. Klidně i s rodinou, neboť hra je skvělá pro děti i začátečníky.

Počet hráčů: 2-5
Cena: 1200 Kč, 1000 Kč po slevě na SolvePrague Tajemství hlavolamu

 

Tajemství hlavolamu

Společně s vašimi přáteli se u nás ocitnete v klubovně, která před desítkami let...

The Chamber - Útěk ze žaláře

The Chamber provozují hned pět únikových her, které patří mezi nejlepší únikovky v Praze. Profesionalita jejich místností na vás zapůsobí už při vstupu do lobby a velmi příjemná obsluha jen podtrhne kvalitní zážitek ze hry.
Perfektní atmosféra, smysl pro detail a pěkně provedené úkoly včetně pár zajímavých překvapení. Toho všeho jsme se dočkali ve hře Útěk ze žaláře. Hra obsahuje hned několik skvělých prvků včetně toho, že na začátku budete skutečně zavřeni do vězení a budete se z něj muset dostat ven.

Počet hráčů: 2-5
Cena: 1590 Kč

 

THE CHAMBER Escape Game Prague

Studio The Chamber je světově uznávaným a oceněným tvůrcem únikových her a tzv....



clanky4/Questerland_SolvePrague.jpg

Questerland - Útěk z čarodějnické školy

Také jste si vždycky přáli umět kouzlit jako Harry Potter nebo Hermiona? V únikové hře od Questerland se sen stane skutečností. Svou hůlkou totiž ovládáte předměty v místnosti a ze zdí k vám promlouvají obrazy. Úkoly jsou připravené pro děti i dospělé, a tak rozhodně hru doporučujeme pro rodiny s dětmi, stejně tak jako všem fanouškům Harryho Pottera.

Počet hráčů: 2-5
Cena: 1100-1500 Kč, 1000-1400 Kč po slevě na SolvePrague Questerland

 

Questerland

Centrum únikových her QUESTERLAND. Cílem hry je pomocí řešení logických hádanek a...



clanky4/SolvePragu_Coderoom.jpg

Coderoom - Fallout

Hráli jste někdy počítačovou hru Fallout nebo jste ji dokonce milovali jako my? Nově otevřená úniková hra od Coderoom je silně inspirována jejím příběhem a tak si fanoušci Falloutu rozhodně přijdou na své. Ocitnete se totiž v situaci, kdy jedna ze světových mocností už nevydržela napětí ve světě a spustila jaderný konflikt. Vy se nacházíte v jednom z mála krytů, ve kterých bylo možné celý konflikt přežít. Zbytek planety pokrývá radioaktivní poušť.

Počet hráčů: 2-5
Cena: 1200 Kč, 1000 Kč po slevě na SolvePrague Coderoom

 

Coderoom

Úniková hra nové generace.Hra pro skupiny i páry. Logické hádanky jsou řetězeny na...

Špatné únikové hry

Na začátku jsme se zmiňovali o špatných únikových hrách. Bohužel i na ty jsme během našeho putování po pražských únikových hrách narazili. Více jsme se o tom rozepsali v článku Pozor na špatné únikové hry. I nadále tyto hry mapujeme a v případě, že na takovou hru narazíme, tak ji označíme odznakem nedoporučujeme.
 

Kdo je SolvePrague.cz

Jsme tým nadšenců do únikových her. V Praze jsme odehráli již desítky únikových her a nadále v našem putování pokračujeme. O navštívených hrách blogujeme, udělujeme jim odznaky a společně s vámi je hodnotíme. Poskytujeme slevy na nejlepší únikové hry a pořádáme soutěže o vstupy zdarma. Přidejte se k nám na SolvePrague.cz

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!