Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Ochutnali jsme: Unikátní kávová laboratoř bez cukru, wi-fi a hotovosti

doporučujeme | 8. 7. 2020

Pokud patříte mezi opravdové kávové gurmány, pak určitě zajděte do kávové laboratoře Mazelab.coffee, kde vám naservírují prvotřídní kávu i s jejím příběhem. Gurmánský zážitek si vychutnáte v klidu bez rozptylování wi-fi signálu, v obejmutí svěží zeleně.

Text: Jakub Ročňák
P.S. Následující recenze vychází z návštěvy na začátku března 2020.

clanky5/maze-uvod.jpg
 


Jen pár kroků od dejvického „Kulaťáku“ najdete kavárnu MAZELAB.COFFEE, která vystupuje z řady. Na sklonku roku 2019 ji tu v prostorách bývalého pneuservisu otevřel Jackie Tran, který stojí i za oblíbenou kavárnou s vietnamskými dobrotami Cafefin na náměstí Jiřího z Poděbrad. 

MAZELAB.COFFEE je ale ve všech směrech jiný. V bílé oděný, minimalisticky a designově velmi čistě zařízený prostor je plný zeleně, tedy velkých pokojových rostlin i stromů rozmístěných do prostoru. Velkou měrou díky nim nepůsobí kavárna s více než 60 místy k sezení jako sterilní laboratoř, ke které odkazuje její název. Vítejte v kavárně budoucnosti!

clanky5/kytky.jpg
 
Z ulice vás hned za proskleným průhledem (a automatickými dveřmi) do kavárny vítají nápisy „no sugar, no wi-fi & no cash“. Nic z toho tak „v nabídce“ nehledejte. Co tu ale zajisté najdete vždy, je nekompromisně skvělá káva (na bázi espressa, batch brew i pour over). Tu podávají v krásných šálcích na dřevěném tácku, na němž dostanete i kartičku s podrobnými informacemi o kávě a jejím původu, odrůdě i zpracování. 

Kávu odebírají z pražírny La Cabra v dánském Aarhusu a také z jihokorejské pražírny Momos Coffee. Na batch brew si můžete vybrat rovnou ze tří možností. Pokud jste nerozhodní nebo zvědaví, za 90 Kč dostanete „combo“ – malý šálek každé z tří nabízených káv.

clanky5/hand-brew.jpg

Součástí prostoru je i prosklená místnost určená pro školení personálu a v budoucnosti i zájemců, kteří se chtějí zdokonalit v latte artu. Navíc je kavárna rozdělená do 4 stanic, z nichž každá má vlastní dodávku vody s rozdílnými parametry a složením uzpůsobeným pro různé styly přípravy kávy. S přihlédnutím k tomuto perfekcionismu je trochu lépe pochopitelná cenová hladina místní nabídky (espresso za 60 Kč, double shot za 70 Kč). Milovníci kávy by si rozhodně zážitek z návštěvy neměli nechat ujít.
 
Ochutnali jsme:
Batch brew, promytá Keňa z pražírny La Cabra, šálek (cca 125 ml) za 65 Kč

 

Mazelab.coffee

Unikátní kavárna ve dvoře domu na ulici Československé armády čp. 26....



clanky5/prkno.jpg

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!