Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Nový Knedlín na Národce servíruje chuťové i barevné bomby jako od babičky

doporučujeme | 12. 8. 2020

Na plněné knedlíky už nemusíte jen k babičce, ale můžete si je dát i každý den na Národní. V nově otevřeném podniku Knedlín tu připravují celkem 25 druhů čerstvých knedlíků z bramborového nebo kynutého těsta. Dáte si malinový s bílou čokoládou, kokosový s lesním ovocem, thajský s krevetami nebo gulášový? Zajímá vás, jak se knedlíky připravují nebo co si kromě nich v Knedlínu můžete objednat? Přečtěte si náš rozhovor s Vojtěchem Heřmánkem, který zde pracuje jako marketingový manažer.

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: Knedlín

knedlin%281%29.jpg

 

Knedlín

Jak napovídá název, v Knedlínu vás čekají plněné knedlíky. A to jako od babičky....

Jak vznikl koncept vašeho podniku? 
Chtěli jsme přijít v rámci firmy s konceptem, kde si lokální zákazníci budou moci dopřát cenově dostupné, oblíbené jídlo. A to ve formě, která se jen tak neokouká. Knedlíky se obecně považují za středoevropskou specialitu, tak jsme vsadili na ně. V kombinaci s domáckým prostředím to byla očividně dobrá volba.

Knedlíky připravujete denně čerstvé? Jakým způsobem je ohříváte? 
Nejen denně, knedlíky se musí servírovat úplně čerstvé, aby neztrácely správnou konzistenci a chuť. Vaříme je tedy přímo na místě po várkách.

Připravujete až 25 druhů knedlíků – jaké jsou zatím nejoblíbenější? 
Největším favoritem u zákazníků je malinový knedlík s bílou čokoládou, ze slaných pak nejvíce táhne thajský s krevetami. Velký zájem je i o veganské varianty, které jsou navíc bezlepkové. To lidé velice často oceňují.

kreveta.jpg
Jedním z nejoblíbenějších knedlíků je ten s krevetami.

Naopak, jsou nějaké příchutě, které se neosvědčily a stáhli jste je z nabídky?
Z nabídky jsme stáhli pouze jeden jediný, a sice fíkový. Dalších víc než 20 ale zůstává, takže startovní nabídku jsme vybrali celkem úspěšně.

Menu bude stálé, nebo budete přidávat například nějaké sezónní variace?
Zatím fungujeme se stálým menu, přeci jen si dáváme trochu prostoru, abychom detailně poznali chutě našich zákazníků. Na základě nich pak budeme připravovat i sezónní varianty. Přeci jen čerstvost jde se sezónními surovinami ruku v ruce. Zákazníci, kteří si potrpí na sezonní suroviny, se už teď mohou těšit na podzim. To je jediné, co můžeme v tuto chvíli prozradit.

Plánujete menu rozšířit o další sortiment kromě knedlíků? 
Přes léto si v Knedlíně můžete dát i zmrzlinu. V rámci nabídky máme taky super kávu nebo domácí limonády, které ke knedlíkům padnou jako ulité. Nicméně koncept Knedlína je jasný – knedlíky, knedlíky, knedlíky.

Provozovatel Food Code má pod sebou několik pražských restaurací – budou knedlíky z Knedlínu dostupné i jinde?
Každá naše restaurace má svůj specifický sortiment, kvůli kterému se do ní lidé rádi vrátí. Knedlíky jsou z Knedlína. A tam by měly i zůstat.

sebou.jpg
Knedlíky s sebou? Žádný problém.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!