Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Vyzkoušeli jsme novou únikovku. Ztratíte se při pohledu do Zrcadel magie?

doporučujeme | 3. 8. 2020

Tajná organizace Liga stínů si do svého vlastnictví uzurpovala všechny magické předměty. Vaším úkolem je proniknout do jejich tajné skrýše a najít bájné Arcanum… Takové je intro do nové únikovky Zrcadla magie (kterou provozuje ESCAPIA WORLD), která před několika týdny začala fungovat v centru Prahy a kterou jsme s týmem CityBee.cz otestovali.

clanky7/IMG_9200.jpg
Tým CityBee v akci. Nebo spíš po akci...

 

ESCAPIA WORLD

Únikové hry v Praze! Nechte se unést do světa, kde máte 60 minut na vyřešení vašeho...


 

Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi… Ne, tentokrát nebude vaším úkolem najít toho nejkrásnějšího z vašeho týmu, ale společnými úkoly rozluštit velké množství šifer, hádanek a rébusů. Podobně jako v jiných únikovkách i Zrcadla magie se vám zjeví pouze na 60 minut. (A rozhodně nebudete mít času nazbyt, abyste se v zrcadlech dlouze prohlíželi, jak vám to sluší…)

Začátek děje vám odvypráví kouzelná kniha, kterou dostanete do ruky ještě v neherní části prostor, což je trochu škoda a ubírá to magickému ponoření do hry. Krátce na to ale vstoupíte do tajuplné místnosti (nic pro klaustrofobiky!), dveře se za vámi zaklapnou a… zbytek děje vám samozřejmě neprozradíme!

Naznačovat ale můžeme: V nové únikovce postupně proniknete do několika místností. Samozřejmě, pouze za předpokladu, že budete úspěšně plnit dané, místy velmi propracované úkoly. V nesnázích si můžete říct o nápovědu, která se vám zjeví velmi efektním způsobem. 

clanky7/escapia.jpg

Detaily a smysly

Zrcadla magie jsou kombinací lineární a nelineární únikové hry, takže určitě doporučujeme, abyste do týmu vzali – podobně jako jsme to udělali my – zkušenějšího hráče. Obtížnost úkolů postupně narůstá a prověří vaše smysly – zrak, hmat a dokonce i čich.

Všechny rébusy mají logické řešení, nikde neuplatníte svou manuální nebo pohybovou zručnost. A zároveň zjistíte, že ovládáte aktivity, o kterých jste dřív ani nevěděli – například, že zvládnete hacknout počítač v místní kanceláři.

Připravte se na magickou atmosféru protkanou stylizovanými kulisami, ze které vás vytrhne několik “překvapení” a “Á HA!” momentů, které znovu zbystří vaši mysl. V jistý okamžik zbrzdí tempo hry příval většího množství informací, ale gong oznamující uplynutí dalších 15 minut z vyměřeného času vás znovu nakopne. Protože čas v Zrcadlech magie letí opravdu rychle…

clanky7/20200531_151239(kopie2)(1).jpg

Zrcadla magie

► únikovka pro 2-5 hráčů
cena: 1390 Kč – 1890 Kč (v závislosti na počtu osob a čase hry)

Společnost ESCAPIA WORLD zatím v přízemních prostorách v Opatovické ulici provozuje pouze únikovku Zrcadla magie, ale již brzy by k ní měl přibýt mladší “bratříček” v podobě únikovky Výzkumný institut.

 

ESCAPIA WORLD

Únikové hry v Praze! Nechte se unést do světa, kde máte 60 minut na vyřešení vašeho...


 

P.S.: Pokud máte rádi hádanky, doporučujeme sledovat facebookový profil ESCAPIA.

P.S.2: Ať už se vám finální šifru podaří rozluštit, či nikoli, můžete pak zážitek dojít náležitě zanalyzovat do některého z okolních fajn podniků. Vybíráme například:

 

Prosekárna - Myslíkova

Specializovaný obchod s italským šumivým vínem Proseccem....


 

Zmrzlinový salon Créme de la Créme

Zmrzlinový salon se nachází na Národní třídě v Praze v nádherných a noblesních...


 

QQ Asian Kitchen

Mnoho jedinečných chutí z celé Asie....


 

Wine not?

Stylový vinný bar v centru Prahy....


 

LUNA Bakery - Purkyňova

LUNA Bakery. Pečeme pro vás croissanty, cruffiny a domácí kváskový chleba, smažíme...

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!