Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam o víkendu s dětmi: Škatulení & výroba flétny & vláčky

doporučujeme | 13. 3. 2024

O víkendu vyrazte za zábavou společně s dětmi. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne. Článek pravidelně každý týden aktualizujeme (vždy nejpozději ve čtvrtek večer).

P.S. Chcete více tipů na sobotu či na neděli? Najdete je ZDE. Pokud chcete tipy na akce pro rodiny s dětmi dostávat zadarmo do mailu, stačí se zaregistrovat.

Na vláčky

Navštivte s dětmi krátodobou výstavu modulového kolejiště ve velikosti H0. K vidění budou typické československé i české vlakové soupravy od lokálky přes rychlík až po těžký nákladní vlak.

 

Na vláčky

Národní zemědělské muzeum Praha

12.03. - 17.03.



Výroba flétničky

Přivítejte příchod jara a oslavte rok české hudby hrou na svou vlastní flétnu. Tu si můžete vyrobit v sobotu v Národním zemědělském muzeu z PVC trubky. Bude se řezat, vrtat a smirkovat.

 

Otloukej se píšťaličko

Národní zemědělské muzeum Praha

16.03. 10:00

Velikonoční dílna

V Kočárovně Chvalského zámku se budou v neděli nejen zdobit a malovat vajíčka, ale také se budou vyrábět nejrůznější velikonoční dekorace (například zapichovátka do květináčů apod.). Přijďte tvořit.

 

Velikonoční dílna

Chvalský zámek

17.03. 10:00

Škatulení

Co všechno může představovat krabice? A co teprve když jich je víc, jsou různě velké nebo v nich někdo bydlí? Jak je můžeme zabydlet my? Přemístit, poslat, přeskočit, posunout, přestavět nebo oběhnout? Představení Škatulení v sobě propojuje tanec, živou hudbu, performanci, prvky improvizace i technologie a je vhodné pro děti od 4 do 12 let.

 

Škatulení

Ponec - divadlo pro tanec

17.03. 16:00

Další tipy, kam o víkendu s dětmi

 

Vynášení Morany aneb Vítání jara

Stanice techniků DDM hl. m.Prahy

17.03. 13:00


 

Vzpomínka - rodinná výtvarná dílna

Centrum současného umění DOX

16.03. 14:00


 

Vzhůru do oblak

Sunset Cinema

17.03. 12:00


 

Týden mozku

Akademie věd České republiky

11.03. - 17.03.


 

Pestrost přírody a fotografie

Czech Photo Centre

14.03. - 07.04.


 

WaterLand - cirkus na vodě

CityBee podporuje

07.03. - 07.04.


 

Pokémon Fest

Holešovická tržnice

16.03. 10:00



 

Trpasličí pohádka

NKP Vyšehrad

17.03. 15:00



Nevybrali jste si?
Podívejte se na další pražské podniky, kam o víkendu zajít s dětmi

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!