Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

5 nově otevřených únikových místností, které byste měli vyzkoušet

doporučujeme | 17. 10. 2018

Obrážíte jednu únikovou místnost za druhou a netrpělivě čekáte na každou další novinku? Pak se určitě podívejte na náš výběr 5 nově otevřených her, které jsme měli možnost vyzkoušet a můžeme je tedy vřele doporučit všem fanouškům únikových místností. A jako bonus vám dáme ještě dvě pozvánky navíc! (Pokud by vám ani to nestačilo, podívejte se na naše doporučení na nejlepší únikové hry v Praze.)

Text: SolvePrague.cz

clanky5/jungle.jpg
Nové únikovky vás zavedou do zvláštní školy, policejního auta nebo do džungle!


Galactic Pioneers

Pro fanoušky sci-fi naprostá povinnost. Zkušený tým tvůrců únikových her MindMaze překonal sám sebe a nabízí moderní únikovku se vším všudy. Skvělý není na této místnosti pouze příběh, ale také spousta rekvizit, aktivních senzorů a celkové prostředí, které ohromí všechny vaše vědeckofantastické smysly.

Místnost samozřejmě není určena pouze milovníkům vesmírných dobrodružství, ale náramně si ji užijí všichni obdivovatelé kvalitních únikových her.

Počet hráčů: 3-6
Cena: 1790-1890 Kč (vyšší cena pro 5-6 hráčů)

Nové únikové místnosti v Praze

Escape car

„Co ty o tom víš? To si nemůžeš pamatovat…“ Také občas slýcháte něco podobného? Pak není nic jednoduššího, než se vrátit v čase do roku 1989, nechat se zavřít do pravého dobového vozu Veřejné bezpečnosti a snažit se uniknout praktikám tehdejší státní policie.

Escape car je originální úniková hra, při které se rozhodně nudit nebudete. Kromě původního automobilu vás do děje vtáhnou i další dobové rekvizity, které dále dokreslují atmosféru let minulých. Doporučujeme pro všechny kategorie hráčů.

Počet hráčů: 2-5
Cena: 1290 Kč, 1090 Kč po slevě na SolvePrague Escape car

 

Escape Car

Úniková hra v transportním vozidle Veřejné bezpečnosti, která Vás uvede do...

Nové únikové místnosti v Praze

Tajemství velkého magistra

Máte rádi fantasy? Pak se vydejte po stopách dávných monarchů a jejich tajemství. Klíč k rozluštění se má ukrývat někde v apartmánu velkého magistra. Ovšem pozor, ten určitě nedaruje chtivým dobrodruhům nic zadarmo! Překonáte jeho nástrahy a dočkáte se bájné odměny?

Tajemství velkého magistra je povedená únikovka od týmu Quest Adventure. Nabízí povedený příběh, který věrohodně graduje až do velkého finále. Úkoly jsou pestré a zajímavé. Hra je vhodná pro zkušené hráče i začátečníky.

Počet hráčů: 2-6
Cena: 1490 Kč; 1290 Kč po slevě na SolvePrague Quest Adventure

clanky5/magistr.jpg

Escape bar

Praha nikdy nespí. To se dá říct také o speciálním baru v Bělehradské ulici. Potkat se v něm můžete se spoustu zajímavých postav. A když budete mít štěstí, třeba narazíte i na známého majitele, jehož koníčkem je řešení nestandardních životních situací. Ale pozor, jakmile do tohoto baru vkročíte, už se z něj nemusíte nikdy dostat, a to nemusíte být ani barový povaleč.

Skvělá atmosféra skutečného baru a povedený příběh. Úkoly jsou zábavné a logické a vše do sebe hezky zapadá. Netradiční únikovou místnost Escape bar si rozhodně užijí také zarytí abstinenti.

Počet hráčů: 2-5
Cena: 1600 Kč

Nové únikové místnosti v Praze

Zvláštní škola – případ zmizelých

Vraťte se zpět do školních lavic. Nicméně nepůjde o žádné bezstarostné lavice. Tyto totiž pochází z roku 1958 a byly svědky prapodivné události. První den po Velikonocích všichni žáci včetně paní učitelky nenávratně zmizeli. Podaří se vám přijít záhadě na kloub a odnesete si zaslouženou jedničku?

Zvláštní škola – případ zmizelých nabízí promyšlený příběh a autentickou atmosféru staré školy. Těšit se můžete také na dobové rekvizity a propracované úkoly. Tato úniková místnost ve vás zanechá jen ty nejlepší vzpomínky na školní léta.

Počet hráčů: 2-5
Cena: 1200-1550 Kč, 1000-1350 Kč po slevě na SolvePrague Zvláštní škola – případ zmizelých

Nové únikové místnosti v Praze


Dvojnásobný bonus

Následující dvě hry jsme v SolvePrague.cz sice ještě nenavštívili, rozhodně si ale na ně brousíme zuby (a hlavně mozkové závity).

Dům duchů 2: Poltergeist

Nová úniková hra od známého týmu The Chamber, kteří stojí například za jednou z nejlepších místností vůbec – Útěk ze žaláře. Novinka nabízí vysoce děsivou atmosféru a řadí se mezi technologicky nejvyspělejší hry na světě.
Počet hráčů: 2-6
Cena: 1990-2990 Kč

 

THE CHAMBER Escape Game Prague

Studio The Chamber je světově uznávaným a oceněným tvůrcem únikových her a tzv....

Jungle

Hra na motivy známé předlohy Jumanji. Ocitnete se uprostřed divočiny a je jen na vás, jak se poperete se všemi nástrahami divoké vegetace.
Počet hráčů: 2-6
Cena: 1390-1790 Kč, 1190-1590 Kč po slevě na SolvePrague Jungle

Nové únikové místnosti v Praze

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!