Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Návod na loučení s prázdninami

doporučujeme | 28. 8. 2015

Ještě jste si nestačili zvyknout na prázdninový provoz MHD, poflakující se děcka v nákupácích nebo na neobvyklý klid v okolí škol a už je čas na loučení. Tento víkend s námi budou letní prázdniny naposledy, tak si je ještě pořádně užijte: v pátek si trsnete, v sobotu se nacpete a v neděli se budete snažit dohnat všechen promarněný čas.

newsletter2/zmrzkanazacatek.jpg 

Prázdniny jsou pomalu v trapu, tak dožeňte, co se dá. Kolik zvládnete ochutnat zmrzlin na Prague Ice Cream festivalu?


Pátek večer
K tanci i poslechu pod širým nebem zahrají své SKA Polemic zo Slovenska. Do Stormu zavítá až z Velké Británie vítěz Czech Drumandbass Awards MC COPPA. A pro milovníky nevšedních kombinací je připravena kabaretní párty s veganským sushi nebo Michal David v plavkách.

Sobota
Společně s prázdninami končí také plavková sezóna. Je snad lepší způsob, jak se s oběma rozloučit, než se pořádně nacpat? Začněte v 360° Lounge Baru, kde se můžete prosnídat až do odpoledních hodin (nepřetržitý přísun palačinek a lívanců zaručen). Pokračovat v roztahování žaludku můžete na F.O.O.D. pikniku a Náplavka Street Foodu. Laskominy v atmosféře exotické dovolené dostane také na multikulturním festivalu Barevná devítka 2015. A na závěr gastro(nomické) soboty pro vás máme jeden gastro(enterologický) tip v podobě již 17. ročníku openair festivalu Fekal Party.

 
newsletter2/foodpiknik.jpg 

Pátý ročník F.O.O.D. pikniku se koná v sobotu od 11 hod. v parku Ladronka.


Neděle 
Poslední prázdninovou neděli musíte dohnat, co se ještě dá. Pravou Havaj s tanečnicemi hula, tropickými koktejly a květinovými věnci zažijete na Festivalu polynéské kultury. K prázdninám patří také zmrzlina – nejvíce druhů během jediného dne zvládnete ochutnat na festivalu zmrzliny. Jestli vám ze studeného trnou zuby, nasměrujte to raději na Džem fest. Moc se ale nezdržujte, stihnout ještě musíte letňák – třeba nový film od Woodyho Allena. A co by to bylo za prázdniny bez dobrého venkovního koncertu. Čokovoko zahrají zadarmo před Crossem pro všechny, kdo o prázdninách své úspory už prohýřili. 

 
Čokovoko

Brněnské duo Čokovoko se nedá popsat, to musíte slyšet.


Pro děti
S prázdninami se v sobotu i neděli loučí v ZOO, kde se děti budou moci naposledy stát indiány. Nepravidelnému spacímu režimu vrátí řád Večerníček. Osobně se s ním můžete potkat ve stanu ČT na Letní Letné. A jak se bezpečně dostat zpátky do školních lavic, poradí během zábavně-naučného odpoledne na dopravním hřišti na Pražačce.

Mimo Prahu
Rozlučte se s prázdninovými hudebními festivaly třeba na Rock For Church(ill) v severočeském Vroutku. 


news


KafeBlok: 5 úžasných letních drinků
Kde vlastně vznikla Praha
Nový přívoz: Proč z Karlína do Holešovic a naopak

víkend  

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!