Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kafeblok: 5 úžasných letních drinků z pražských kaváren

doporučujeme | 13. 8. 2015

Letošní tropické teploty lákají na to trávit dny v uzavřených prostrech a nevylézt z nich, dokud slunce nezapadne. Jednou z nejlákavějších možností jsou samozřejmě kavárny, kde může člověk spojit příjemné (dort) s užitečným (klimatizace). A protože udržovat pitný režim je základem přežití každého Sahařana, připravili jsme pro vás přehled pěti nejzajímavějších drinků, které Praha nabízí.

Autor: Lukáš & Lucie z KafeBlok

Další drinky naleznete v této facebookové galerii.

 

 

Zástupce filtrované kávy Kold Brew z Kafe Karlín, momentálně z kávy Ethiopia Aricha. Díky praktickému zavírání si ho můžete vzít s sebou a vychutnávat třeba celý den. Chuť je plná, příjemně ovocná a šťavnatá, díky zchlazení i osvěžující. A pozor, osvěží vás i na farmářských trzích u stánků.

album/News_Model_News/1026/2015-07-1307.55.301.jpg 
 

Pro fanoušky zmrzliny máme taky jeden tip - affogato od AnonymouS Coffee. Podávají ho tu se zmrzlinou z českých borůvek od PURO Gelato, která chuťově doplňuje espresso z Hondurasu od holandské pražírny Sweet Cup, která pro změnu chutná po čokoládě. Vanilkový jedlý papírek je třešničkou na závěr.

album/News_Model_News/1026/2015-07-1403.00.291.jpg 


Pokud dáváte přednost ovocnému osvěžení, zkuste letní drink od La Bohéme Café na Vinohradech, jejich soutěžní Tropical Espresso. Na co se můžete těšit?  Espresso z Burundi Kyniovu, čerstvé mangové pyré, kokosové mléko a domácí vanilkový sirup. Chuť je tak výrazně ovocná, do sladka. Zchlazení zaručeno!

album/News_Model_News/1026/2015-07-2012.32.061.jpg 


Já osobně teď dávám přednost zchlazené cascaře, výluhu z kávových třešní. A v dejvickém Kafematu ho připravují obzvlášť příjemně - do studené cascary přidají zmražené kostky pomerančového džusu a jeden shot espressa. Osvěžující, studené, hodně kofeinu = ideální  letní pití. Ochutnejte třeba se směsí Sweetshop od Square Mile Coffee Roasters.

album/News_Model_News/1026/2015-07-2502.52.421.jpg 


Jako poslední vybíráme kandidáta jednoduše zajímavých chutí. V letenském espresso baru ye’s kafe | studio umíchali exotickou kombinaci espressa z kolumbijské kávy Huila od pražírny Bonanza a sirupu z lemongrass a mandarinky. Že si takovou kombinaci neumíte představit? Chuť je spíš nasládlá, příjemně osvěžující a určitě stojí za vyzkoušení.

album/News_Model_News/1026/2015-08-1209.20.181.jpg 


Pokud vám tyto tipy nestačili, podívejte se na naší galerii na facebooku, kde najdete víc tipů na to, jak se osvěžit. Těšíme se i na vaše oblíbené letní osvěžení! #summercaffeine

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!