Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Největší hospoda v Praze: Do Červeného Jelena na pivo i luxusní steaky

doporučujeme | 8. 12. 2019

Na čepu "plzeň", na talíři ingredience, které sice dobře znáte, ale na jazyku překvapí. To je v kostce filozofie nově otevřené největší hospody v Praze, která se jmenuje Červený Jelen. Pyšní se nejen stylovým interiérem prvorepublikové budovy u Masarykova nádraží, ale i precizní kuchyní a precizně ošetřeným pivem. "Červený Jelen je útočiště pro ty, kdo hledají pevné hodnoty, kvalitu a oddych od tabulek, frází a přetvářek moderní doby," popisuje v rozhovoru pro CityBee spoluzakladatel podniku Luboš Kastner.

[clanky6/jelen-ho-obr(1).jpg]

 

Červený Jelen

Červený Jelen, je od podzimu 2019 nová katedrála plzeňského piva v nádherném prostoru...

Proč jste jako název pro moderní hospodu a restauraci zvolili právě sousloví “Červený Jelen”?

Mohli jsme prostor jednoduše nazvat Palác Špork, ale to by moc nenadchlo mladou generaci ani nás samotné. Byla by to další restaurace se jménem baráku. Červený Jelen odkazuje na původně barokní palác s nádhernou zahradou, takovou oázu v centru Prahy. Nediktuje hostům, co si mají myslet, spíše vybízí k inspiraci a lehkosti po dni stráveném v práci.

Jak byste tedy podnik v jedné větě představil?

Chtěli jsme moderní restauraci, která hodnotami a duchem naváže na ikonickou českou pivní kulturu, ale zároveň ji přenese z tradičního pojetí do budoucnosti.

clanky6/1FBCFBD9-4421-4718-9CE2-B7E176F4E617_1_105_c.jpeg

V Červeném Jelenovi si můžete dopřát prvotřídní chuťovky k pivu i luxusně vyladěné menu.

Na čem je založený koncept vaší kuchyně?

Tak jako se Češi prosazují ve světě, cestují a objevují, nechtěli jsme se ani my zamknout jen v ryze českém a tradičním pojetí menu. Proto je základní část jídelního lístku postavena na inovativně zpracovaných základních ingrediencích a kombinacích, které v Česku dobře známe, ale na jazyku překvapí.

Druhým pilířem menu jsou grilovaná masa a jídla z unikátního grilu GRILLWORKS. A třetím pak fantastické dezerty od naší cukrářky Kláry Řezníčkové. Naším cílem bylo udělat zážitek z každého dne unikátní, dostupný opravdu každému.

Prostor je rozdělený do tří pater – bude každé z nich fungovat jinak? V jinou dobu? S jiným menu?
 
Ano. Horní patro "Oheň & pivo" bude pospolitější a hosté si zde mohou vychutnat především grilovaná masa a skvěle čepované pivo. Ve spodním patře – v Trezoru – budeme nabízet komornější á la Carte výběr poctivě uvařených jídel z naší otevřené kuchyně.

clanky5/jelen-kubist-dira.jpg

Červený Jelen je rozprostřen do tří pater unikátně propojených kubistickou "dírou", která zajišťuje, že z každého místa je host zapojen do dění a současně není ochuzen o denní světlo.

clanky5/gril-jeleok.jpg

V patře "Oheň & pivo" můžete ochutnat skvěle vyladěné steaky z unikátního grilu Grillworks.
 
clanky5/klubovna.jpg

V nejvyšším patře, v tzv. Klubovně, můžete obdivovat výhled na nebe i největší pivní věž na světě.


 

V říjnu po otvíračce jste v rámci “soft openingu” měli zkrácené menu. Na čem je jídelní lístek postavený nyní?

V Bance podstatně rozšíříme nabídku mas z grilu a ucelíme do konceptu "Oheň & pivo". V klidnějším patře Trezor rozjedeme krásné á la Carte menu Marka Fichtnera. Těšit se host může například na Tafelspitz, kohoutí vývar, svíčkovou, Torchon z maďarských kachních Foie gras nebo krupičkové knedlíky s máslem, obalené v máku s vanilkovou omáčkou, švestkovým kompotem a nastrouhaným tvarohem.

clanky5/fichtnerok.jpg

V patře nazvaném Trezor bude kuchyni šéfovat jeden z porotců kuchařské soutěže MasterChef Marek Fichtner.

Jaké jedno jídlo byste mi jako nově příchozímu doporučil?

Hřbet z divočáka z lesů Jiřího Šternberga. Pan hrabě je náš přítel a maso, které nám dodává, je opravdu skvělé. Dále všechny steaky. Pak určitě musíte ochutnat i sladké. Například císařský trhanec "Kaiserschmarrn". 
 
Na čepu bude pouze “plzeň”?

Ano. Jsme sami Plzeňáci a víme, že je to nejlepší ležák na světě. Nic ho v kategorii ležáků nepřekoná, zvlášť, když se o něj dokonale staráte a dokonale ho čepujete.
Věříme, že skvělý zážitek nepotřebuje mnoho věcí. Proto jsme si navíc společně s kamarádem, mistrem destilérem Pavlem Vargou, udělali i vlastní řadu 11 pálenek a likérů Špork. Vracíme na trh Kontušovku, Jeřabinku, skvělou Hrušku s medem nebo vlastní zelenou.

[clanky5/pivo-jelen-ok.jpg]

Dokonale ošetřená “plzeň” je jedním z hlavních lákadel Červeného Jelena.

Připravujete do restaurace nějaké akce, jako jsou degustace, workshopy, výstavy apod.?

V příštím roce chceme naslouchat hostům a akce pro hosty určitě plánovat budeme. Nechceme ale jít standardní komerční typizovanou cestou. Chceme dělat akce, které budou přirozeně bavit i mladé lidi. V naší klubovně budeme proto pouštět významnější sportovní přenosy se skvělými jídly k pivu. Prostě skvělý zážitek, každý den.

 

Červený Jelen

Červený Jelen, je od podzimu 2019 nová katedrála plzeňského piva v nádherném prostoru...



clanky5/liker.jpg

V Červeném Jelenovi vyrábějí vlastní řadu pálenek a likérů podle původních receptur.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!