Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Koňské pólo, festival sladkostí a jablkobraní

doporučujeme | 15. 9. 2016

DVA HLAVNÍ TIPY
V sobotu musíte Zažít město jinak - v rámci těchto slavností můžete na 71 místech po městě ochutnávat gastro-dobroty, poslouchat koncerty či veřejná čtení z knih nebo si popovídat se sousedem (což může být sakra zážitek). Kompletní program akce ZDE.
Zároveň se zvedá i převážně divadelní festival Next Wave, čili není-li pro vás slovo “alterna” španělskou vesnicí, jste tady na správné adrese. A opět ještě odkaz na kompletní program ZDE.

clanky4/zazitmesto.jpg Souseďte se aneb Přijďte zažít město jinak! Už v sobotu.

PÁTEK VEČER
Počasí si snad svá ohlášená krupobití nechá až na pozdní noční hodiny, takže před tím stihnete utišit svou žízeň. A necháme už na vás, zda dáte přednost vinobraní na Ladronce, medobraní na Hůrce nebo pivobraní v Počernicích. Večer pak na nádvoří smíchovského pivovaru odstartuje turné Davida Kollera, který přizval hudební kolegy k natočení cover verzí svých hitů. Představí se například Vladimir 518, Mike Trafik, Kato nebo Katarzia. Z filmových novinek zajděte na vtipný dokument FC Roma o romském fotbalovém týmu, se kterým nikdo nechtěl kopat.

clanky4/Beznazvu.png 
Trenér: Co jsme? Hráči: Cigáni! Trenér: Jsem myslel, že tým... Foto: FC Roma

SOBOTA
Samozřejmě můžete dát přednost klasice a ochutnat nová vína na Hradě, ale nechcete raději zkusit něco originálního?
➥ Servírujeme čerstvý jablečný mošt a jablečné speciality na zámku ve Ctěnicích (Praha 9).
➥ K tomu v Holešovicích na chuť vietnamské speciality. (Sorry, grilovaná krysa ani letos nebude.)
➥ A dezertů bude tentokrát plná pyramida, rozumějte hotel Pyramida na Břevnově, protože prostě Prague Cake Festival.

A pak tu máme dvě hodně netradiční sportovní pozvánky - na Štvanici se odpoledne odehraje první zápas první florbalové ligy pod širým nebem, na Letné se uskuteční exhibice koňského póla (a budete si ho moci i vyzkoušet!).

clanky4/prague-cake-festival-66.jpg 
Kolik dezertů zvládnete za jeden den na Prague Cake Festivalu?

NEDĚLE
V neděli by se měl v metropoli poprvé objevit podzim, tak se mu zkuste schovat v Národní galerii na velké výstavě slavného Henri Rousseaua. Nebo se běžte podívat, jak i studenti architektury umí navrhnout hezčí stanice metra než páni inženýři z Metroprojektu! (Vernisáž je už v sobotu večer.)

Své konzumní ego můžete rozehřát návštěvou blešáku v Meet Factory (oblečení, vinyly, knihy, sezonní jídlo a drinky i DJs). Vegetariánské, veganské i vitariánské pokrmy k ochutnání na festivalu pod Vyšehradem. (Kéž jim starořímský bůh Biftekus odpustí a odvolá slíbený déšť... I když většina programu bude pod střechou.)

clanky4/metroD.jpg Vizualizace nové stanice Pankrác na lince metra D. Autor: Daniel Mochnacký​

PRO DĚTI
V sobotu zve všechny malé námořníky hrdinný Kapitán Korkorán na první plavbu do nové restaurace v Bráníku, kde přichystal moře her a soutěží. Krapet jiný program pak děti najdou v Rudolfinu - skrze hudební a výtvarně-dramatické dílny budou moci odcestovat na Měsíc nebo do světa vážné hudby (což je často zaměňováno).

Sportovní chutě můžete zasytit o prvním víkendovém dnu v Zámeckém parku Kunratice na Babím létě v pohybu, v neděli jste zváni na Rohanské nábřeží ke zhlédnutí dramatických závodních bitev dětí na odrážedlech nebo kolečkových bruslích (pro děti od 6 do 15 let). Po nich do ulic vyjedou mistři na inlinech a rodiče si s nimi můžou klidně změřit síly!

clanky4/inline.jpg 

V neděli dopoledne vjedou do ulici nejmenší závodníci, odpoledne se pojede finálový podnik Českého poháru. Foto: LifeInLine

news

ROZHOVOR: V Holešovicích chceme vybudovat novou ulici​
Kam v metropoli zajít na nejlepší vinobraní
Nové podniky: Netradiční bary, spousta obchodů i sladké úlety
Za měsíc začne SIGNAL Festival - Víme, co se chystá

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!