Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

5 TIPŮ: Kam v metropoli zajít na nejlepší vinobraní

doporučujeme | 6. 9. 2017

Máme strach, že všechna pražská vinobraní letos prostě oběhnout nestihnete, a tak jsme pro vás připravili výběr těch nejlepších a nejzajímavějších. Mrkněte, kde všude bude letos víno a burčák téct proudem. Ochutnávat můžete na ostrově, na Hradě, na zámku, v parku i na náplavce.
 

13925625_10154485132823203_39523712321815420_o.jpg
Vinobraní sv. Kláry v Botanické zahradě

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-01.jpgVinobraní na ostrově

 

Vinobraní Praha Střelecký ostrov

Vinobraní na Střeleckém ostrově

08.09. - 09.09.

Minulý rok se za vínem na Střelecký ostrov vydalo více jak 4 000 návštěvníků. Čekalo je tu nejen víno, ale i burčák, selátko na rožni, živá hudba a nejinak tomu bude i letos. Zahraje cimbálovka, Yvone Sanchez and band nebo Top Dream Company. Vstup je zdarma.

Specialita tohoto vinobraní: Jedná se o první vinobraní, které se letos v Praze koná.

wine.jpgV červnu proběhl na Střeláku Jazz&Wine fest, nyní se těšte na vinobraní.

Klasika na Hradě

 

Vinobraní na Pražském hradě

Pražský hrad

16.09. - 17.09.

Víno, nápoj králů, se bude o víkendu 16. a 17. září degustovat kde jinde než na Hradě. Letošní ročník bude ve znamení Slovinska, rodiště hradního architekta Plečnika. Můžete se tedy mimo jiné těšit i na ochutnávku vín a potravin z této země a na slovinský folklórní soubor Gozdar.

Specialita tohoto vinobraní: Čerstvá hroznová šťáva právě vylisovaná na replice historického ručního lisu.


Vinobraní na Hradě


Vinobraní dva v jednom

 

Trojské vinobraní

Trojský zámek

16.09. 11:00


 

Vinobraní sv. Kláry

Botanická zahrada hl. m. Prahy

16.09. - 17.09.

Platíte jen jednou (200 Kč), ale pijete dvakrát - na Trojském vinobraní i na vinobraní v Botanické zahradě. Na obou místech na vás čekají vína předních českých vinařů, burčák, dobré jídlo, ale i doprovodný program. V areálu zámku se navíc konají řízené degustace.

Specialita těchto vinobraní: Možnost navštívit v areálu botanické zahrady expozici výroby vína s průvodcem.

sklep.jpg
 

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-04.jpg

Vinobraní s dotekem První republiky

 

Vinobraní na Grébovce

Vinobraní na Grébovce

22.09. - 23.09.

Vinobraní na Grébovce letos bude s doteky První republiky. Můžete se těšit na cimbálovou muziku, zábavnou "Burianovu stezku", kapelu Hašlerka s prvorepublikovým nádechem nebo Anetu Langerovou. V pátek 23. září se bude víno a burčák degustovat na Míráku, v sobotu pak v Havlíčkových sadech. Vstupné je zdarma.

Specialita tohoto vinobraní: Prvorepubliková atmosféra a jako hlavní hvězda Aneta Langerová (v sobotu 23. září večer).

grebovka%281%29.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-05.jpgVíno na náplavce

Tahle akce se sice nejmenuje vinobraní, ale víno vám tu nalijí, a to je hlavní. Dvacet pět českých vinařů přiveze to nejlepší z letošní, ale i loňské produkce. Degustovat se bude ve speciálním festivalovém skle (festivalová sklenička 100 Kč) za tónů živé hudby.

 

Víno na Náplavce

Náplavka

30.09. 10:00

Specialita tohoto "vinobraní": Vína přímo od vinařů, sladěná gastronomie k vínům.


KAM DÁL NA POHÁREK?

Za vinobraním ale můžete vyrazit i na náměstí Jiřího z Poděbrad, na Vypich nebo do Kunratic. Všechna zajímavá pražská vinobraní naleznete ZDE . 

 

Vinohradské vinobraní

Městská část Praha 3

15.09. - 16.09.


 

Pražské Vinobraní 2017

4Events

16.09. - 17.09.


 

7. Kunratické vinobraní

MORIS design s.r.o.

22.09. - 24.09.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!