Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Užijte si týden i bez koruny v kapse!

doporučujeme | 4. 9. 2016

Je nám jasné, že prázdniny a letní dovolené vás připravily minimálně o nějakou tu stovku, takže než znovu našetříte, můžete vyrazit na bezva akce, které jsou úplně zadarmo. Platit budete muset pouze v Karolinu, kde se bude konat výstava World Press Photo 2016.

FotorCreated%2840%29.jpg

Pondělí

Hned v pondělí si nesmíte nechat ujít zahajovací koncert Dvořákovy Prahy. Nechce-li se vám do kvádra či róby, zajděte na Václavák. První okamžiky festivalu totiž budou přenášeny na velkoplošnou obrazovku umístěnou ve spodní části náměstí.

 

Dvořákova Praha 2017

Dvořákova Praha

07.09. - 23.09.

Úterý
Šetřit své peněženky můžete i v úterý. Ve Stromovce u vodotrysku totiž startuje jóga zdarma, která se bude konat každé zářijové úterý. Za každou lekci se platí pouze úsměvem.

Středa
Ve středu navštivte laboratoř pod širým nebem na Kulaťáku. Dozvíte se, jak rozpohybovat roboty nebo rozezpívat ovoce, postavíte si papírový dům od známého architekta nebo prohlédnete neviditelné kresby vhodné pro špionáž.

 

Festival vědy 2016

ČVUT - Fakulta elektrotechnická

07.09. 08:30

Ve stejný den jako se otevírá laboratoř na Kulaťáku, startuje i nové edukační centrum Galerie Rudolfinum. I sem je vstup zdarma. Těšit se můžete na umělecké workshopy či večerní vernisáž výstavy Loni v Marienbadu: Film jako umění.

 

Artpark se otevírá

Artpark

07.09. 17:00

Zážitkový festival fotografie vám jako předkrm nabídne netradiční pohledy na Holešovice z míst která ani netušíte, že v Holešovicích existují. Výstava je v září volně a zdarma přístupná ve venkovním atriu areálu komplexu Classic 7 Business Park.

Troufáte-li si na pařbu uprostřed týdne, je tu pro vás Kapitánská párty na Smíchovské náplavce. K poslechu či tanci zahraje Jelen, Xindl X nebo Atmo Music. V případě deště se nic neruší, jen vyfasujete pláštěnku.

 

Kapitánská párty lodě Captain Morgan

Adexpres, s.r.o.

07.09. 17:00

Čtvrtek
Pokud jste se do Latinské Ameriky nedostali o prázdninách, vyrazte tam v září. Jet můžete klidně metrem, protože exotická jídla zavoní na Náměstí Jiřího z Poděbrad. Tamtéž zazní i latinskoamerický rock, uskuteční se workshop salsy nebo bude k vidění brazilská capoeira.

 

Merkádo

Merkádo

08.09. 09:00

Protáhněte si prázdniny na zářijovém Veřejném domě v MeetFactory. Letní energií nabitý multižánrový večírek vás provede labyrintem současného umění. Těšte se na výstavy, divadelní představení, hudbu a párty trvající celou noc.

 

Veřejný dům // Public House

MeetFactory

08.09. 19:00

Pátek
Zatímco se v Troji budou borci topit ve vlnách, vy si můžete zajezdit na Skimboardu nebo Rodeo Býkovi, zaskákat na trampolíně nebo se projít po Slack line. Pokud nezávodíte, máte vstup na festival zdarma.

 

Freestyle Fest

Areál vodních sportů Praha Troja

09.09. - 11.09.

Náš poslední tip na tento týden - výstava, na které uvidíte novinářské fotky nej světových událostí roku 2015, bohužel zadarmo není, ale peněz rozhodně litovat nebudete. Letos bohužel neuspěl žádný český autor, zato však na výstavě uvidíte fotku Ondřeje Banka z MS ve sjezdovém lyžování, se kterou v kategorii Sport zvítězil Christian Walgram z Rakouska.

 

World Press Photo 2016

Univerzita Karlova

09.09. - 02.10.

Novinky v kinech:

 

Chronic - Premiérový víkend

Film Europe

08.09. - 11.09.



 

Nerve: Hra o život - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

08.09. - 11.09.



 

Sully: Zázrak na řece Hudson - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

08.09. - 11.09.


Divadelní premiéry:

 

Relax Now!

ARCHA+

07.09. 20:00



 

Tři sestry - Premiéra

Stavovské divadlo

08.09. 19:00


 

Figaro, Lazebník Sevillský - Premiéra

Divadlo Aqualung

09.09. 19:00


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!