Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Gastro bitva a čajový festival

doporučujeme | 19. 8. 2016


Celovíkendový mňam tip: V sobotu se odehraje bitva na ostří nože. V Prague Food Battle může zvítězit jen ten nejchutnější a nekompromisními porotci budou vaše bříška. V neděli se vřava uklidní nad šálkem výtečného čaje. Během Čajomír festu se Vyšehrad promění v největší čajovnu pod otevřeným nebem v Evropě.

Prague Food Batlle a Čajomír fest
Víkend plný lahodného poznání. 

Pátek večer
Opět po roce je tu Letní Letná. V pátek si zajděte na cirkusáky Losers Cirque Company s plážovou tematikou. Nebo nasaďte vesmírný kombinézy, nalepovací uši a mezigalakticky si užijte nový díl Star Treku v kinech. Za hudbou vyrazte třeba do Jazz Docku, sličná diva z USA tam zapěje oblíbené covery i autorské věci.

Sobota
Petřínská rozhledna slaví 125 let vzniku. Zajděte se přesvědčit, jak to té babče kovové sluší. Nachystala si pro vás zajímavý program. Ve Žlutých lázních se můžete procvičit v základech první pomoci a udělat tak něco dobrého pro sebe i ostatní. A o pár vln dál na Střeleckém ostrově proběhne finále Československého mistrovství Wakesurf 2016.

newsletter2/34_rozhledna.jpg
Petřínská rozhledna má 125. narozeniny. Popřejte jí všechno nejlepší!

Neděle
I neděle je spjatá s významným dnem, tentokrát o poznání méně veselým. Hudební happening Aby sny nezešedly připomíná na Václaváku začátek okupace. Gastro nadšenci mají poslední prázdninovou šanci si užít Street Food Jam před Crossem. A když jsou pořád ještě ty prázdniny, tak si zajděte zapařit i v neděli. Třeba do La Locy.

Pro děti
Olympiáda v Riu končí, v Národním muzeu se ale odehraje nevídaná Retrolympiáda – změřte své síly s rodiči v házení céček na čáru, skládání Rubikovy kostky, cvrnkání kuliček, potápění lodí nebo hře Logik. Za pohádkou vyrazte do kina na premiérová Strašidla. Pohádkové představení nachystal tradičně i Bajkazyl na Náplavce, tentokrát už naposledy. 

newsletter2/34_strasidla.jpg
Jak si strašidla poradí s chozením do práce a do školy? Uvidíte v kinech.

Akce mimo Prahu
I za humny to žije. Třeba festivaly na Mácháči, Okoři a v Trutnově.

news

Pět nových podniků, které by vás neměly minout
Tři cesty, jak se naučit akrobacii nebo žonglovat
Pohněte kuličkou na stole jen silou vůle
Kompletní přehled letních kin 

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!