Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Top 10 týdne: Karneval roku i Barista roku jsou tu

doporučujeme | 24. 1. 2016

Pololetní vysvědčení už ťuká na dveře. Bude pestřejší než Carnevale Praha nebo ho šťastní rodiče zajdou zapít na žofínskou Galadagustaci či do nové vinotéky U Chromých? Koneckonců zapíjet se dá i kvalitní kávou. Ta bude k dostání na soutěži Barista roku 2016.

FotorCreated%2815%29.jpg

Pondělí

Už Vám taky leze zima krkem i za krk a na exotickou dovolenou nejsou peníze? Skočte se zahřát do Rock Café na pásmo krátkých nezávislých animovaných filmů o slunečních krajích, létě, plovárnách a vedru k padnutí. Zapojte se do vstupenkového slosování a vyhrajte něco pro zahřátí. Ohřívací láhev do postele.

Úterý
Máte-li odvahu jako první věc po ránu řešit věci úplně poslední, posnídejte k snídani nejen něco chutného k jídlu a pití, ale i pořádnou dávku inspirace na Tedxu k snídani. O tom, na čem na sklonku života záleží, promluví ředitel hospice Cesta domů o.p.s., Marek Uhlíř.

Středa
Málokdo má divočejší sny než Jiří Černický, který bude až do dubna vystavovat svá díla v Galerii Rudolfinum. Autor na připravované výstavě nechá zaznít všem médiím, ve kterých doposud pracoval, včetně skulpturálních, kinetických, zvukových a site-specific instalací, performance, nebo videoartu. Bude to divoké a snové!

 

Divoký sny / Jiří Černický

Galerie Rudolfinum

27.01. - 10.04.

Divoký bude i koncert americké kapely Slipknot v O2 areně. Chlapi svým fanouškům představí svůj svět šílenství a hrůzy a songy ze své nahrávky .5: The Gray Chapter. Předkapelou bude kultovní hardcore seskupení z amerického Los Angeles Suicidal Tendencies.

 

Slipknot

O2 arena

27.01. 20:00

Čtvrtek
Ve čtvrtek dostanou děcka vysvědčení a ta starší to určitě budou chtít oslavit. Večer je tedy najdete v Chapeau Rouge, kde na třech stagích zahraje spousta kapel a djs především ze studentského prostředí. Druhý den není třeba vstávat na osmičku, takže se přifařte a pořádně zapařte.

 

Konec pololetí

Chapeau Rouge

28.01. 18:00

Pro ty, kteří místo vodky s džusem na studentské párty dávají přednost kvalitnímu vínu, je tu Galadegustace na Žofíně. Kromě exkluzivních vín se bude pít i koňak, whisky, nikaragujský rum nebo třeba gin.

 

Galadegustace

Palác Žofín

28.01. 13:00

Pátek
Masopust je tu a město zaplaví masky. Těšit se můžete na pouliční divadlo v ulicích, masopustní cyklus koncertů, masopustní hostiny i plavby gondolou po Vltavě. Bláznům, maškarám a taškařicím třikrát hurá.

 

Carnevale Praha

Carnevale Praha

29.01. - 09.02.

Přes třicet špičkových baristů bude od pátku bojovat o slávu ve světě kávy. Vy můžete z plných plic fandit nebo v předsálí divadla ochutnávat to nejlepší, co dnešní evropská kávová scéna nabízí. Veškerá ochutnávka bude v ceně vstupenky.

 

Barista roku 2016

Studio DVA divadlo

29.01. - 31.01.

Ian Anderson představí ve Foru Karlín v české premiéře rockovou operu, která posluchače provede životem jeho domovské formace Jethro Tull. Na svých nejslavnějších skladbách, které pro Jethro Tull složil, Anderson v The Rock Opera vykreslí příběh této legendární formace z pohledu blízké budoucnosti. Operní kompozici, kterou na videu doprovodí virtuální hosté, navíc orámuje pár zbrusu nových skladeb.

 

Jethro Tull the Rock Opera

Forum Karlín

29.01. 20:00

Vyzkoušejte tento nový podnik:
Tenhle měsíc na Žižkově otevřela Vinotéka U Chromých. Pokud zrovna nejste dočasně chromí vy a nezlámali jste si na lyžích nohy, určitě sem zaskočte. Prodávají tu sudová i lahvová vína z Moravy.

 

Vinotéka U Chromých

Prodej sudových i lahvových vín z Moravy....

Novinky v kinech:


 

Poldův švagr - Premiérový víkend

CinemArt

28.01. - 31.01.


 

Druhá šance - Premiérový víkend

Film Europe

28.01. - 31.01.


 

Do posledního dechu - Premiérový víkend

FALCON a.s.

28.01. - 31.01.


Divadelní premiéry:

 

ReBorn - Premiéra

Pidivadlo

25.01. 19:00


 

Entropy # 251 - Premiéra

Ponec - divadlo pro tanec

25.01. 20:00


 

Yasmina Reza: Art - premiéra

Divadlo Bez zábradlí

27.01. 19:00


 

Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet - Premiéra

Vršovické divadlo MANA

27.01. 19:30




 

Poincarého domněnka - Premiéra

VILA Štvanice

28.01. 20:00


 

Racek (A. P. Čechov) - premiéra

Divadlo DISK

29.01. 19:30


 

Rocker a dvě staré dámy - Premiéra

Divadlo Kampa Na Maninách

29.01. 19:30

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!