Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
ledna

Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet - Premiéra

Vršovické divadlo MANA

zpět na výpis akcí
 

Přichází měsíčná noc a krásná bytná Františka si nechává od pana Valeriána udělat posmrtnou masku, aby mohla začít nový život.

Datum:27. 01. 16
Cena:220 Kč
Čas:19:30 - 21:00
Kategorie: kultura|divadla

Je horký letní den. Nad Prahou se marně pokoušejí zbourat generálovu obrovitou sochu. Praktický filosof Hanťa a básník Valerián mezi tím chystají v provozovně sběrných surovin večírek surrealistické skupiny spojený s přednáškou k výročí úmrtí Karla Hynka Máchy. V jejich rozhovorech se setkává André Breton, Paul Éluard, Sokrates, Kristus, Lao-c‘, Erasmus Rotterdamský, Mikuláš Kusánský i Immanuel Kant, aby nahlíželi lesk i bídu světa. O pana Valeriána usiluje jeho krásná bytná Františka, která ho zahrnuje svou péčí, on však chce být věrný své milé Uršule z pošty. Pan Hanťa má svou Marion. 

Autorská inscenace volně zpracovávající motivy ze známých i méně známých povídek Bohumila Hrabala určená pro střední školy i běžné publikum. Inscenace představuje bohatý a barvitý svět Hrabalových hrdinů aktivní pasivity, v němž se střetává bída všednosti s transcendencí. V mezních a groteskních situacích postavy ve svém pábení neustále experimentují, dostávají se na tenký led a romanticky se radují z přítomnosti. Svými barbarskými vpády naplňují slavné věty filosofů, smějí i pláčou nad smyslem světa a objevují vedle perliček na dně i přesahy svých životů.

Režie a scénář: Jakub Korčák
Scénografie: Jennifer Margaret Bailey
Hudba: Zbyněk Matějů

Hrají: Milan Mikulčík, Simona Vrbická, Jiří Bartoň, Kateřina Březinová

Vršovické divadlo MANA
Tel:
Moskevská 967/34
Praha 10, 101 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: