Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Exkluzivní přehled: Nové bary, kavárny, bistra i obchody

doporučujeme | 1. 9. 2015

Podobně jako rtuť ve starých teploměrech vystoupal do výše i celkový počet nově otevřených podniků v předchozím měsíci. Celkem jsme napočítali 23 srpnových nováčků a jako vždy je to hodně pestrá směs. Račte ochutnat!

 

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: Archiv podniků

clanky4/srpen_kolaz.jpg 
 

 


NOVÉ BARY

Jednoznačně největší novinkou letošního léta je návrat barmanského šamana Pavla Tvaroha z Londýna na Vinohrady. Otevřel si tu pop-up verzi svého Lounge Bohemia baru, který bude fungovat provizorně několik měsíců. Vše je ale tajné - podávat se budou speciální drinky, které k vám přijedou na stolečku, adresa není známá a dovnitř se dostanete jen, pokud máte ten správný telefon. Bar je striktně nekuřácký a je v něm zakázáno telefonovat.

Grilovačka na terase má prostě svoje neopakovatelné kouzlo. Nově ho můžete ochutnat v Balcony bar Prague v centru, respektive přímo nad Jungmannovo náměstím. Nabízí skvělý mix surovin pro skvělý večer - terasu, výhled na Prahu, slunce, barbecue na grilu, tapas, champagne a občas i DJ. Podle Zdenka Sirového se bar pyšní ojednělým interiérem a nadstandardním výběrem šumivých i tichých vín. Z menu doporučuje rozhodně krevety s chorizem.

 

Balcony Bar Prague

Na jednu z nejkrásnějších zahrádek v Praze se můžete těšit v Balcony Baru....

 

 

NOVÉ KAVÁRNY

V rekonstruovaném Hlavním nádraží se konečně znovu otevřela takzvaná Fantova kavárna. Nově ji provozuje indický řetězec Cafe Coffee Day. “Společnost vlastní kávové plantáže, takže káva, kterou prodáváme, je skutečně naše. Od pěstování k pražení až po konečnou fázi vytvoření směsi Dark Forest, kterou nabízíme výhradně u nás. Je to unikátní blend, připravený specificky pro evropský trh,” dodává manažer podniku Tomáš Moravec. A mimochodem, kavárna je pojmenovaná po Josefu Fantovi, což byl jeden z nejvýznamnějších představitelů české secesní architektury (z jeho dílny vzešla i budova ministerstva průmyslu a obchodu nebo Hlávkova kolej).

 

Fantova kavárna

Přijďte ochutnat domácí limonády a zmrzlinu. Jsme tu pro vás sedm dní v týdnu......

 

Další kavárenské podniky ještě telegraficky:

Na Malé Straně po několika měsících provizorního provozu definitivně naplno otevřela Café Míšeňská, útulná kavárna v průchodu a ve vnitrobloku.

 

Na Andělu (cestou na autobusové nádraží Na Knížecí) otevřela před několika dny také kavárna Click Coffee.

 

Click Coffee

"The real coffee to go."...

 

Na ruzyňském letišti přistály dvě nové kavárny SO! COFFEE - jedna v přízemí, druhá v prvním patře odletové haly.

 

SO! Coffee

Zpříjemnit si čekání mohou cestující na Letišti Václava Havla Praha v nových...

Další kavárenský počin má na svědomí Letná, konkrétně v Kamenické ulici si můžete skočit na presso do Golden Café.

 

NOVÁ BISTRA

Naše Toustárna - nový gastronomický parník, který kotví v Holešovicích. “Vlajkovou lodí našeho bistra je bezesporu trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí), které pečlivě chystáme s naším řezníkem: maso je za studena krátce předuzené, poté nakládané v originálních marinádách a pomalu pečené dokud se nerozpadá na vlákna -  pak jím plníme sendviče,” prozradili provozovatelé. Podnik funguje zároveň jako domácí pekárna, k dispozici jsou nejrůznější varianty nejen toustového chleba.

 

Naše Toustárna

Mnohem více než jen čerstvé pečivo....

 

Poměrně úspěšně se po Praze rozrůstá síť mexických občerstvovacích stanic Rancheros. Předloni začínali v Centru Černý Most, loni přibyla pobočka ve Florentinu. Od června funguje Rancheros Cafe v Karlově ulici, v létě otevřeli dvě další restaurace v Terminálu 1 a 2 na Letišti Václava Havla. “Nabízíme mexická jídla podle původních receptur, která si zákazník skládá sám podle chuti. Může si dát burrito, wrap nebo tacos, vybírá si ze 4 druhů masa, 3 druhů rýže, 2 druhů fazolí, plus zeleninová směs, salsy různých druhů pálivosti,” vyjmenovává Martina Horáková. Čtenářům CityBee.cz by doporučila ochutnat hlavně burrito.

 

Rancheros

Nový mexický fastfood....

 

 

NOVÉ RESTAURACE

Několik měsíců se v Jindřišské ulici kutalo, až se z toho vylíhla restaurace Nagrilu. Na první pohled je to takové české KFC, na ten druhý ale poznáte, že je to úplně něco jiného. Základem menu je sice kuře, ale výhradně z českých chovů a rostou 49 dnů (namísto klasických 35 dnů). K nim si můžete dát hranolky pečené v troubě (žádné smažení nebo fritování!) nebo kuřecí vývar. “Pokrmy připravujeme na objednávku, proto čas servírování není fastfoodových pět minut, ale měl by se pohybovat běžně do 15 minut,” doplňuje další z rozdílů manažer Erik Zlámal. “Pokud chcete ochutnat jen něco malého, dejte si grilovaná jatýrka s redukcí z brusinek a červeného vína. Jinak zákazníci milují vydatný steak sendvič s kuřecími steaky, restovanou slaninou s cibulkou a okurkovou majonézou.” Nagrilu je první restaurací, za kterou stojí firma Kofola, další pobočky prý budou brzy následovat.

 

NAGRILU

...

 

Sri Lankan Curry House se chlubí tím, že je jedinou restaurací v Česku, kde se vaří původní jídlo z ostrova Cejlon. Připravují je přímo srílanští kuchaři. Jejich um můžete ochutnat každou sobotu na farmářských trzích na Kulatˇáku nebo 26. září na Asia food festu na smíchovské náplavce. A nebo zajděte rovnou k nim do restaurace na all you can eat, denně od 11 do 15 hodin za 119 korun.

 

Sri Lankan Curry house

Srí Lanka uprostřed Prahy....

 

 

V Bělehradské ulici vedle I.P. Pavlova můžete od července ochutnat pravou thajskou kuchyni v nové restauraci Mesy.

 

Mesy restaurant

Thajská restaurace....

 

A další nová exotika - v polovině května zavřel bar Jet Set na Andělu u kina Cinestar, aby se před několika týdny znovu otevřel světu, tentokrát ale jako největší pobočka restaurací Kobe. Je to už několikátý čerstvý sushi podnik na Andělu.

 

Kobe restaurant Anděl

Steak, Grill, Sushi....

 

 

Na závěr tu máme ještě jednu ryze českou “knajpu” - pivovar Bernard dál rozšiřuje síť svých podnikových restaurací, nově najdete jednu pobočku i na Vinohradech, konkrétně v Bruselské ulici.

 

NOVÉ PODNIKY (co nejsou ani kavárna, ani bar, ani bistro)

Pokud jste někdy v praxi chtěli zkusit, jak těžké je hledat jehlu v kupce sena, máte možnost to vyzkoušet. Pokud tedy vlastníte kupku. Jehlu vám ochotně půjčí v Pokoji č. 10 blízko Strossmayerova náměstí. Je to nově otevřená šicí dílna, kde si za 80 korun můžete na hodinu šicí stroj pronajmout nebo se přihlásit na jejich kurzy šití a něčemu se teprve přiučit. K sehnání jsou zde i designové látky. “Jen nebuďte překvapeni, že je to místo opravdu malé - vážně spíš takový menší pokoj," uzavírá provozovatelka Jana Seidlová.

 

Pokoj č. 10

Sdílená šicí dílna...

 

Pro Botasky už nemusíte jenom do e-shopu nebo na Žižkov, ale nově druhý obchod s obuví najdete i ve Skořepce (cestou z Národní na Betlémské náměstí).

 

Botas 66 Store

Lifestylový label tradiční české obuvnické značky Botas...

 

Hip. running club je dle názvu jasně hlavně sportovní klub, ale provozovatelé ho tlačí hodně do komunitní až rodinné atmosféry. Krom běhu nebo jógy v něm můžete zažít třeba kruhový trénink v galerii moderního umění, společné výlety za dobrým jídlem nebo grilovačku. Podnik vybíral peníze na další rozvoj v kampani na HitHitu, ale neúspěšně, takže ho můžete podpořit alespoň vaší návštěvou.

 

TEP

První cyklistický klub v Praze zaměřený na aktivní cyklisty....

 

Pět minut chůze od stanice metra Anděl funguje od druhé poloviny srpna i centrum estetické medicíny Amaryllis Beauty Institut. V nabídce je množství procedur jako fotorejuvenace nebo lymfodrenáž proti celulitidě nebo termokryolypolýza. Pro firmu je to třetí pobočka po Českých Budějovicích a Karlových Varech.

 

V Černé labuti nově hledejte i veganský supermarket World Vegan. Pro znalce - malý obchůdek z prvního patra se přesunul do přízemí a značně zvětšil své prostory. Hned vedle je pobočka Loving Hut.

 

World Vegan

Veganský supermarket....

 

Španělská módní značka Vaho Trashion otevřela v Praze první kamennou prodejnu. Najdete ji na Jungmannově náměstí, kde si budete moci vybrat ze široké nabídky tašek a doplňků. Otevřeno mají každý den od 10 do 20 hodin.

 

Vaho Trashion

Široká nabídka tašek a doplňků VAHO trashion....

 

Na Národní najdete nově Gulzan Concept Store, což je design shop a galerie, kde propagují především mladé české umělce. Každou první středu v měsíci slibují vernisáž nebo happening.

 

Gulzan Concept Store

Design shop & gallery...

 

Nedaleko Tančícího domu najdete nový obchod s běžeckou obuví Top4Running. Pyšní se mimo jiné i footscannerem, tedy přístrojem zasazeným do tartanové dráhy, který vám změří váš došlap a podle toho vybere vhodnou obuv.

 

Top4Running

Běžecká speciálka a e-shop...

 

Trošku z ruky až do Kyjí si budete muset zajet, pokud chcete na vlastní oči spatřit práci dvou fešných květinářek ze studia LečiTeči.

 

LEčiTEči

Květinové studio....

 

Pokud kdykoli objevíte nějaký nový podnik v centru nebo na okraji Prahy, cokoli od nové restaurace po dětské hřiště, dejte nám prosím echo na mail lukas@citybee.cz. Díky!
 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!