Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
listopadu

Proč existují sprostá slova, když se nesmějí používat

Městská knihovna v Praze

zpět na výpis akcí
 

Křest knihy Anny Durnové

Datum:26. 11. 22
Cena:Zdarma
Čas:15:00 - 17:00
Kategorie: kultura|ostatní, poznání| ostatní, pro děti| Zábava, S tatínkem

Za účasti autorky Anny Durnové pokřtíme společně knihu, která hravou formou vysvětluje komplexní společensko-filozofické problémy: demokracii, soukromí a intimitu, ironii, roli vědy ve společnosti, organizaci zdraví a vzdělávání a pravidla s tím spojená. Na základě deseti dětských otázek nabízí kniha cestu, jak se bavit o věcech kolem nás bez obav, že „tomu přece dítě nemůže rozumět“. Moderuje novinář Petr Fischer.

Akce se koná se ve spolupráci se společností Albatros Media, a.s.

O autorce

Anna Durnová je socioložkou zabývající se současnými proměnami demokratické společnosti, zejména pak rolí emocí v politice, zdraví a kultuře. Působí jako profesorka politické sociologie na Univerzitě ve Vídni a spolupracuje s mnoha zahraničními univerzitami v USA, Francii či Kamerunu. Kniha Proč existují sprostá slova, když se nesmějí používat vychází mimo jiné ze zkušenosti s letní dětskou univerzitou ve Vídni. Mimo svoji odbornou činnost píše publicistické texty, nejčastěji do Hospodářských novin, a je také autorkou divadelní hry Hodina ženy, kterou letos uvedlo brněnské Divadlo Feste. Žije a pracuje ve Vídni a z této pozice pravidelně komentuje dění v Rakousku pro ČRo a ČT.

Ústřední knihovna (MKP)
Tel: 222 113 555
Mariánské náměstí 1
Praha 1, 11572
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: