Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
listopadu

Den flamenka

CityBee podporuje

zpět na výpis akcí
 

Nejen Prahu, ale také Olomouc a České Budějovice rozpálí temperament španělského flamenka.

Začátek:25. 11. 21
Konec:28. 11. 21
Cena:od 490 Kč
Čas:20:00 - 18:00
Kategorie: kultura|divadla, koncerty, hudba sport| tanec,

Od 24. do 28. listopadu se jako hlavní hvězdy festivalu Den flamenka neboli Día del Flamenco představí špičkový tanečník mladé generace Ivan Vargas, jenž nás se svými muzikanty pozve do rodné Granady, španělská tanečnice Virginia Delgado s premiérou nového programu s názvem Zahrada či vynikající flamenkový zpěvák Andrés de Jerez, jenž nás přenese do andaluského města Jerez de la Frontera. Program festivalu pak uzavře koncert k poctě věhlasného kytaristy Paca de Lucía, v němž Ivan Vargas i Andrés de Jerez vystoupí jako hosté. „Temperamentní a energické flamenco ze slunné Andalusie je úchvatná směs hudby a tance, která přináší radost posluchačům a je inspirací umělcům na celém světě” říká ředitelka festivalu Karol Martincová a dodává: „My se letos pošesté připojujeme k jeho svátku, který na 16. listopad vyhlásilo před jedenácti lety UNESCO.”

Festival otevře v Praze ve čtvrtek 25. listopadu v Českém muzeu hudby koncert vynikajícího zpěváka Andrése de Jerez, jednoho ze zapálených ochránců pravého flamenkového zpěvu. V Divadle U Hasičů proběhnou další pražská taneční představení. Já osobně je název programu, kterým se 26. listopadu se se svými hudebníky představí vynikající flamenkový tanečník Ivan Vargas, jenž fanoušky zavede do rodné Granady. Ve svém představení akcentuje současný koncept flamenka, ale nezapomíná při tom na kořeny a historii flamenka tradičního. 27. listopadu nabídne festival ve stejném sále nejprve exhibiční choreografie tanečních akademií a poté premiéru představení Zahrada souboru madridské tanečnice Virginie Delgado, která momentálně žije v Praze.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: