Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Přehlídka módy, kulinářů i divadla

doporučujeme | 2. 9. 2016

 

CELOVÍKENDOVÝ TIP: Září je měsíc s největší koncentrací gastro-festivalů, jako první začíná Foodparade v zahradách Trojského zámku. Pokud ale zůstanete v centru, připojte se v sobotu k loučovému průvodu a projděte se s Karlem IV. na Vyšehrad, v neděli pak potáhne korunovační průvod městem. Bude-li vám horko, zajděte se zchladit na módní přehlídky v zásobovacích garážích Kotvy.

P.S.: O víkendu máte poslední možnost zajít na novocirkusové divadelní představení na Letní Letnou a zároveň z prostranství před Veletržním palácem zmizí sochy Zvěrokruhu.

P.S.2: Chcete dostávat tipy na nejzajímavější víkendové akce do mailu už ve čtvrtek? Není problém! Stačí se zaregistrovat a říct, na jakou adresu je máme posílat.


[newsletter2/foodparade_mensi.jpg] 

Na Foodparade najdete třeba i středomořské speciality.

PÁTEK VEČER
Doporučujeme začít na piazzetě u Národního divadla, kde můžete zhlédnout divadelní pohádku nebo si opéct buřty. Pak přejeďte na smíchovskou náplavku okoštovat nejlepší česká i moravská vína. Večer můžete vyskákat zbytky sil (a alkoholu v krvi) buď za doprovodu balkánských rytmů Balkan Bashavel ve Stromovce nebo za zvuků Kláry Vytiskové, která se coby DJka představí na promenádě v Pařížské, kde zdejší butiky představí nové podzimní kolekce.

SOBOTA
Začátek víkendu servíruje hodně pestrou nabídku.
➥ Pro aktivní: Po obědě si můžete jít zatančit na Kulaťák do open-air tančírny, večer zaběhat na Hvězdu a svítit při tom jako obří světlušky.
➥ Pro méně aktivní: Sbor Národního divadla odehraje operu Dvě vdovy v Divoké Šárce  pod otevřeným nebem (vstupné je grátis). Se setměním jste zváni na alternativní divadlo do Vily Štvanice.
➥ Pro hladové: Vaše cílová destinace jsou pro dnešek Vinohrady a konkrétně restaurace Mozaika, kde připravují druhý ročník ochutnávkového festival burgerů a piva Matuška.

[newsletter2/sestak_mensi.jpg] 

Takhle se tančila salsa na Šesťáku v červnu. O tomto víkendu můžete zas.

NEDĚLE
V závěru týdne mají přijít tropické třicítky, tak vyrazte k vodě, třeba na světový pohár ve vodním slalomu, kterého by se měli zúčastnit i naši olympionici. Až vás omrzí se na sport jen dívat, přesuňte se k hostivařské nádrži na festival Active for Life. A jestli počasí vydrží a za předpokladu, že nemáte lístky na koncert Red Hot Chili Peppers do O2 areny, zakončete víkend v letňáku. Doporučujeme buď Podivuhodný případ Benjamina Buttona v Riegráčích (vstup grátis) nebo v Nákladovém nádraží Žižkov promítají Velkou nádheru, snímek oceněný Oscarem.



PRO DĚTI
Pokud ještě nemáte všechny školní potřeby pro děti, třeba je seženete na Žižkovských trzích. Bohatý a nápaditý program (divadelní představení téměř každou hodinu) slibuje letošní ročník VyšeHrátek. Spoustu nákupních center pak připravilo akce pro nejmenší k začátku školního roku, třeba před Arkádami Pankrác najdete venkovní trampolíny a skluzavky.
A ještě dva tipy na výlety s dětmi: Ve Chvalském zámku začíná pohádková výstava Jů, Hele a Mufa. Na opačném konci Prahy se můžete povozit na koních.

news

Velký přehled akcí, kam se v září dostanete zadarmo
Tři cesty, jak se naučit akrobacii nebo žonglovat
Tramvaje měly v Praze původně jezdit pod zemí
Čínský Zvěrokruh od fenomenálního Aj Wej-weje zmizí z Prahy

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!