Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Husy, víno a zpěv

doporučujeme | 12. 11. 2015


Celovíkendový husí tip: Ve středu si to do Prahy přihasil Svatý Martin. Bílého koně sice doma zapomněl, hus a vína vzal naštěstí tolik, že zbudou až do neděle. Zkuste je okoštovat třeba na Náplavce nebo na tradičních slavnostech Národního zemědělského muzea.

newsletter2/kolaz.jpg
Husy, víno a zpěv (Scooter, Róisín Murphy, The Cinematic Orchestra).

Pátek večer
Kromě Svatého Martina navštíví tento týden Prahu další legenda podobného významu. A přibližně stejného stáří. Taneční kmeti Scooter. O komornější, ale stále neobyčejný zážitek se postará taneční vystoupení vozíčkářů Simulante Bande. A také nakupování nemusí být všední rutinou. Zvláště když udělá radost nejenom vám, ale i obyvatelům hospice Cesta domů. Stačí zavítat místo do obchodních center na dobročinný bazar v Cafe Jedna. 

newsletter2/simulante.jpg
Taneční vystpupení Simulante Bande získalo Cenu diváků na festivalu Česká taneční platforma.

Sobota
Také v sobotu vystoupí v Praze zvučná ikona. Zpěvačka skupiny Moloko Róisín Murphy představí další sólové album, na které fanoušci čekali osm let. Tóny se budou linout i z dvorku Na Hollaru, společně s libou vůní svařáku. Otužilí soutěživci mohou porovnat svou běžeckou zdatnost na tradičním Běhu 17. listopadu. A na Náplavce začne výstava we are FAT animals.

%C4%8Dl%C3%A1nky3/koza.jpg 
we are FAT animals (Náplavka)


Neděle 
Do třetice všeho dobrého. Víkendové obrážení koncertů zakončete na britských The Cinematic Orchestra. Módu pro opravdové gentlemany od opravdových designérů seženete v Radlické - kulturní sportovně. A profesionální zevnějšek dolaďte profesionálními tipy a triky od jednoho z nejpovolanějších, Steva Jobse.

Pro děti
To, co je v dětství k popukání, se v dospělosti stává noční můrou. Řeč je o prdech. Příběh o prdicím prášku z pera detektivkáře Jo Nesba však pobaví všechny věkové kategorie. Víkendové legendy doplní Čtyřlístek. Součástí pátečního divadelního představení bude křest již 600. čísla časopisu. A v ZOO se slaví po indicku. Noční prohlídku zahrady během svátku světel Diwali prozáří lampionový průvod.

newsletter2/nesbo.jpg
V kinech se bude premiérově prdět. Snad jen na plátně.
 

news

Kam vyrazit v listopadu v Praze zadarmo?
Vychytejte svůj městský život
Pražské dominanty mohly vypadat úplně jinak
7 nejslibnějších divadelních premiér podzimu

víkend

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!