Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Vychytávky do města #Vol. 2

lifestyle | 8. 11. 2015

Už víte, jak se cítit blaze v Praze díky sdílení kol, hesel na wi-fi nebo odpadků s chytrými odpadkovými koši. Vždy je však co zlepšovat, a tak i blaho by mohlo být ještě větší. Vylepšovací potenciál mají třeba arkádovky na přechodech pro chodce, solární lavičky nebo selfie drony. Víte o dalších městských vychytávkách, které by Praze slušely? 

Autorka: Petra Baumruková

newsletter2/uvodni3.jpg 
Vychytejte svůj městský život.

Praha je skvělá, některé věci však můžeme okolním metropolím jen závidět. Například na vybraných přechodech pro chodce v Německu si můžete díky ActiWait zkrátit čekání na zeleného panďuláka soubojem v arkádovce Pong.

newsletter2/pong_jpg.jpg
ActiWait 

Naopak solární lavička CapaSitty, která měří kvalitu ovzduší a nabíjí mobilní zařízení elektřinou i wi-fi, už doslova klepe na dveře metropole. Nedávno vystavovala své křivky v Miláně na EXPO. V průběhu listopadu by měla natrvalo zakořenit před Národní technickou knihovnou, tak přijďte posedět a nabít se.

newsletter2/capa.jpg
CapaSitty

Nad selfie tyčkami můžete zlomit hůlku. Přilétají selfie drony! Skládací náramková verze Nixie vypadá jako hodinky a udělá vám takové fotky s pražskými panoramaty, ze kterých celý Facebook zezelená závistí.

newsletter2/nixie.jpg
Nixie

Mnoho času jistě neuplyne a Pražané budou jezdit do práce na notebooku. Přesně tak totiž vypadá minivozítko Walkcar, které vymysleli v Japonsku. Snad si i s těmi kočičími hlavami v centru poradí. 

newsletter2/walkcar_jpeg.jpg
WalkCar

Longboard, tedy dlouhé skejtové prkno, jste už určitě viděli mnohokrát. Ale co takový longboardkočárek ? Přestože ho kanadská firma Quinny do Česka dováží, v Praze si příznivce mezi rodiči zatím nenašel. Stylová je totiž i jeho cena. 

newsletter2/longboardstroller.jpg
Longboardstroller

Kávový závisláci budou mít svůj roh hojnosti vždy po ruce díky überstylovému hrnku Goat Mug. Můžete ho nosit jen tak v ruce, jako kabelku a překvapivě si ho i postavit na stůl. Mimochodem, věděli jste, že blahodárné účinky kávy údajně objevily kozy?

newsletter2/goat.jpg
Goat Mug

Víte o dalších městských vychytávkách, které již v Praze fungují, nebo jsou hitem jiných světových metropolí a Praze by prospěly? Napište nám do komentáře pod článkem nebo sdílejte pod #praguehacks.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!