Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v listopadu v Praze zadarmo?

doporučujeme | 1. 11. 2015

V obchoďácích pomalu připravují vánoční výzdobu a ladí koledy. Pokud se už teď třesete strachy, jak vyjdete s penězi na Vánoce, máme pro vás výbornou zprávu. Valí se na nás spousta báječných akcí, které jsou zdarma. Takže si nasaďte kabáty, šály i čepice a vyražte do pražských ulic, barů nebo třeba divadel!

Foto: archiv akcí

 

clanky4/fotky.jpg


1.-15. listopadu - Týden vědy a techniky

Českou republiku opět po roce zavalí největší vědecký festival Týden vědy a techniky. Ten nabídne jen v Praze více než 250 akcí - přednášky, filmy, dny otevřených dveří, výstavy, semináře i workshopy. Většina akcí je zdarma, na některé z nich je kvůli kapacitě třeba registrace.

 

Týden vědy a techniky AV ČR

Akademie věd České republiky

01.11. - 15.11.

5.-12. listopadu - Mezipatra
Pokud se chcete dostat na projekce filmů Mezipater, budete muset zaplatit. Na některé doprovodné akce se ale dostanete zadarmo - ať už se jedná o párty, nejrůznější debaty i hudební a taneční program.

 

Mezipatra 2015

MQFF Mezipatra

05.11. - 12.11.

6. listopadu - Po zavíračce
Po zavíračce vás tentokrát z Městské knihovny nevyhodí, ba právě naopak. Ve večerních hodinách se tam nastěhují koncerty, impro show, workshopy, frajeři s 3D tiskárnou.

 

Po zavíračce

Městská knihovna v Praze

06.11. 19:00

7. listopadu - Dyzajn x nacafe
Dyzajn market se vrací ke svým kořenům, a tak se odehraje v malé kavárně, kde si jsou všichni blíž. Představí se tak jen 16 designérů. Chybět nebude ani skvělá káva, dobrůtky, příjemné posezení a DJs.

 

Dyzajn x Nacafe

Nacafe

07.11. 12:00

7. listopadu - Komentované prohlídky Výstaviště
V sobotu 7. a 14.listopadu pořádá Tiskárna na Vzduchu ve spolupráci s Prahou 7 komentované prohlídky holešovického Výstaviště. Poznávat areál z jiného úhlu vám pomůže sochař a výtvarník Pavel Karous, autor například projektu Vetřelci a Volavky.

 

Komentované prohlídky Výstaviště

Tiskárna na Vzduchu

07.11. 15:00

8. listopadu - Žižkovský blešák ve Stormu
Historicky první blešák se odehraje ve Stormu. Těšit se můžete na kousky přibližně 30 prodejců, kteří nabídnou oblečení, doplňky, šperky či boty. Samozřejmostí je i příjemná hudba, dobroty a bar.

 

Žižkovský blešák ve Stormu

Storm Club

08.11. 12:00

8.-23. listopadu - Den poezie
Festival se každoročně odehrává po celé České republice. V rámci Dne poezie si desítky regionálních aktérů z řad škol, knihoven, literárních spolků, klubů, divadel, muzeí i jednotlivců připravují literární večery, výstavy, divadelní představení a jiné zajímavé akce. Většina z nich je zdarma!

 

Den poezie

Občanské sdružení Společnost poezie

08.11. - 23.11.

11. listopadu - The Prague Mafia Night 2015
Normální párty je prý nuda. A tak se v Timeout Clubu na Uhelném trhu rozjede vysokoškolský večírek v mafiánské stylu. Díky ní se ocitnete v 30. letech 20. století v Chicagu. Chybět nemůže pokerový stůl, ruleta, focení a odpovídající hudba.

 

The Prague Mafia Night 2015

Timeout Club

11.11. 18:00

14.-15. listopadu - Fed Cup
Jasně že na finále Fed Cupu proti Rusku se vstup platí. My ale nechceme, abyste na tuto akci zapomněli. A jestli máte hluboko do kapsy, nemusíte se vydávat přímo do O2 areny, ale podívat se na přenos doma či v nějaké vaší oblíbené hospůdce s projektorem či televizí.

 

Fed Cup 2015 - VYPRODÁNO

O2 arena

14.11. - 15.11.

14.-15. listopadu - Viva el Vino
Pro všechny fanoušky vína je jak dělaný festival Viva el Vino. V Parkhotelu můžete ochutnat vína z Chile, Itálie, Španělska a dalších vínu zaslíbených zemí, součástí budou i workshopy, program pro prcky a hudba. 

 

Festival Viva el Vino

Parkhotel Praha

14.11. - 15.11.

 

19.-29. listopadu - Festival Akcent
Jen některé akce mezinárodního festivalu dokumentárního divadla Akcent jsou zdarma. Třeba interaktivní dílny, představení v rámci Noci divadel nebo dílna pro děti. Za většinu představení se platí.

 

Akcent 2015

ARCHA+

19.11. - 29.11.

21. listopadu - Noc divadel
Asi nejvýraznější akcí listopadu bude Noc divadel. Těšit se můžete na nejrůznější představení pro děti i dospělé, ale také na soutěže, workshopy, přednášky či výstavy. V Praze se zapojí 48 institucí, z nichž většina nabízí vstup zdarma či za symbolické vstupné.

 

Noc divadel 2015

Noc divadel

21.11. 10:00

21. listopadu - Restaurant Day
Po pár měsících je tady další Restaurant Day, tedy akce, díky které se z vás na jeden den mohou stát kuchaři, baristi, someliéři nebo naopak ochutnávači. Ať už doma, na ulici, pavlači, dvoře, v parku, na nábřeží, v opuštěné tovární hale či v komunitním centru. Fantazii se meze nekladou.

 

Restaurant Day

Restaurant Day Prague

21.11. 08:00

22. listopadu - Rodina Odvedle
Ochutnejte speciality světové kuchyně a zažijte netradiční setkání buď u vás doma, nebo u vašich hostitelů z migrantských rodin. Máte jedinečnou příležitost potkat zajímavé lidi, poznat jejich osudy a dozvědět se více o kultuře jiných národů. Stačí jen vyplnit přihlášku.

 

Rodina od vedle

Občanské sdružení SLOVO 21

22.11. 13:00

22. listopadu - Holešovický předvánoční workshop
Kreativní recyklační workshop v Holešovicích má připravený Zdrojovna. Pokud chcete pro své blízké vytvořit originální dárky, nebo se jen naučit zužitkovat odpad, budete tu správně. 

 

Holešovický předvánoční workshop

Studio Alta

22.11. 13:00

26.-28. listopadu - Café Neu Romance
Festival věnovaný výhradně robotům přichází do Prahy, aby předvedl nejnovější vývoj z oblastí umění, konceptuálního designu a výzkumu robotiky. Vstup zdarma je na všechny výstavy, prezentace, přednášky, filmy, workshopy, živá vystoupení i soutěže.

 

Cafe Neu Romance

Národní technická knihovna

26.11. - 28.11.

27.-29. listopadu - Prague Fashion Market - Nespolíhej na ježíška
Holešovická tržnice se promění v ráj všech, kdo chtějí potěšit své blízké něčím nápaditějším, než tlustými ponožkami a svetrem se sobem. Celé tři dny tu bude probíhat pokračování trhu s nezávislou módou, šperky a designem. Součástí bude i oblíbený Local Food Market.

 

Prague Fashion Market & Local Food Market

Nové trhy

27.11. - 29.11.

28. listopadu - Longboard Salon
Největší prodejní výstava longboardů ve střední Evropě se objeví v MeetFactory. Součástí budou i workshopy od předních jezdců a výrobců, soutěže, projekce longboard videí, největší longboard tombola v ČR, afterparty a hlavně spousta ježdění ve volných prostorech přímo na místě!

 

7. Longboard Salon 2015

MeetFactory

28.11. 10:00



[zddd.jpg]


clanky4/rest.jpg
Restaurant Day



Podniky...

Cross club
Kromě pátků a sobot nemusíte za filmová promítání, přednášky, divadelní představení, koncerty a mejdany v industriálním klubu platit!

 

Cross Club

Jídlo už jsme darovali potřebným a teď už jen doprodáváme pivo společně se sbírkou...

Storm club
Každou středu si můžete v multižánrovém Storm clubu užít dubstepové či drum & bassové beaty dýdžejů zdarma!

 

Storm Club

Multižánrový klub, který je úzce spjat s festivalem Let It Roll....

Roxy
Free Mondays klubu Roxy jsou už vyhlášené. Čekají nás nejen interpreti z českého rybníčku, ale i zajímavá zahraniční jména.

 

ROXY

Legendární pražský klub s 20tiletou tradicí proslulý skvělými party i koncerty a...

La Loca
Nekuřácký hudební bar najdete v přízemí funkcionalistické budovy Mosaic House. Ať jde o vystoupení vyhlášených DJs či koncerty skvělých kapel, za vstup (většinou) platit nemusíte.

Městská knihovna v Praze
Městská knihovna není jen místo, kde si můžete půjčit knížky či učebnice. Sama pořádá mnoho akcí v pobočkách po celé Praze, z nichž většina je zdarma.

 

Městská knihovna v Praze

Městská knihovna v Praze je všem přístupná veřejná univerzální knihovna, kterou...

Chapeau Rouge
Tento klub má kromě baru v přízemí ještě dvě podzemní patra. Jedno z nich - Dance club - je věnováno taneční hudbě, hrají tu špičkoví zahraniční a domácí DJ's a za vstup se neplatí.

 

Chapeau Rouge

Chapeau Rouge, to jsou 3 patra, 4 bary, 3 stage a galerie. Každý den DJs, koncerty a...

Retro Music Hall
Klub má otevřeno ve středu, v pátek a v sobotu. Na všechny párty zejména českých dýdžejů je tu vstup zdarma.

 

Retro Music Hall

Jediné místo v Praze, kde zažijete opravdu tu nejlepší atmosféru a nejlepší mejdan ve...

Rock Café
Také v legendárním klubu blízko Národní třídy najdete akce, za které platit nemusíte. Jde o filmová představení, koncerty s ozačením "Freezone" nebo pokud se žádná akce nekoná a z klubu je Music bar.

 

Rock Café

Nejstarší hudební, nyní multikulturní (Hudba, Divadlo, Kino, Galerie) klub v Praze....


Chceš mít každý čtvrtek v mailu přehled nejlepších akcí na víkend? Zaregistruj se na CityBee!

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!