Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Chřest to dokázal - první cool zelenina znovu na scéně

gastro | 28. 4. 2013

Po roce a dvou týdnech je tu opět chřestění! Ano, sezona sklizně chřestu, a to opět toho českého, který vstal nedávno z popela. Z chřestu teď všichni šílí, protože se tu neohřeje dlouho - jeho středoevropská sezóna trvá totiž obvykle jen pár týdnů a končí zhruba v červnu.

CityBee gurmání mají tu výhodu, že si pro chřest mohou zajet přímo "na pole". Jeho hlavní producent - firma Český chřest - sídlí pár kilometrů za Letňanami směrem na Mělník. Až tam budete, zajděte se podívat, jak se klube na svět, a pozdravujte pana Červenku, jež je duší jeho pěstování a zasloužil by si řád Zlatého chřestu za to, že nám ho v Čechách dokázal zase umět vypěstovat. Můžete si také počkat a koupi chřestu spojit s Chřestovými slavnostmi, které se uskuteční tamtéž.
 

asparagus%281%29.jpg

 

Malý výlet za Prahu můžete zkombinovat s návštěvou restaurace Na pekárně v Čakovičkách, kterou vlastní Václav Fryč, jež se zároveň zaměstnává jako šéfkuchař. V restauraci patřící tomuto guru tradiční kuchyně a dlouholetému kuchaři Prakulu Romanu Vaňkovi je třeba si raději udělat rezervaci. Kdo chce kuchyni modernější, tak doporučuji Prosecco na Proseku nebo Epopey, kde si v květnu můžete pochutnat na chřestovém krému, tartaru nebo rebarborovo-chřestovém crumblu!

Nejen dvě, ale i mnoho dalších restaurací bude z této kdysi běžné sezonní suroviny vařit v rámci Chřest festu 2013, takže si pořádně užijte "chřestěníčko"!

Eat asparagus!
Stanislav


[chresta-maly.jpg]

CityBee food blogger Standa právě sbírá bílý chřest, který se pěstuje výhradně pod zemí.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!