Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
listopadu

Jiná perspektiva: Menos é Mais / PT + Aristide Anton...

CAMP – Centrum architektury a městského plánování

zpět na výpis akcí
 

Nekopírují vzory, nachází jedinečný pohled, inovují...

Datum:02. 11. 17
Cena:Zdarma
Čas:19:30 - 22:00
Kategorie: kultura|design, vizuální umění poznání| centra,

Podívejte se s námi na architekturu odjinud! KRUH vás zve na podzimní cyklus přednášek o architektuře na téma Jiná perspektiva.

V listopadu se představí portugalské studio Menos é Mais a jeho zakladatelka Cristina Guedes. Přednášku doplní řecký architekt a myslitel Aristide Antonas s Eleni Axioti. Večer s architekty se uskuteční v CAMP a oba pozvaní se budou věnovat otázce veřejného prostoru. Vstup je zdarma, kapacita omezena.

REZERVACE možná zde.

Architektka Cristina Guedes bude hovořit o principu navrhování a pragmatické reakci na konkrétní kontext. Představí práci svého studia, které založila společně s Francisco Vieira de Campos v roce 1994 v Portu. Od té doby získali řadu ocenění, mimo jiné se v roce 2015 dostali do finále ceny Miese Van der Rohe a v roce 2016 do finále Mezinárodní ceny RIBA. Ateliér mnohdy pracuje na projektech s nedostatečnými finančními prostředky, a proto při své tvorbě klade důraz na bohatství skryté v citovém angažování uživatelů jejich staveb.

Práce Aristida Antonase se pohybuje na pomezí filozofie, umění, literatury a architektury. Vydal několik novel, divadelních her a esejí. Jeho umělecká a architektonická díla se objevila mimo jiné na přehlídce Documeta 14, na Bienále designu v Istanbulu, na Bienále v Benátkách či v Sao Paul. Do Prahy přijede tento řecký architekt se svojí spolupracovnicí Eleni Axioti. Na přednášce, které dali poetický název Protokoly pro postele a stoly, se pokusí odpovědět na otázku, zda prostor domácnosti vymezuje novou oblast veřejné sféry. Aristide Antonas představuje současnou experimentální architekturu.

Přednáška bude v angličtině bez tlumočení.

 

CAMP – Centrum archi...
Tel:
Vyšehradská 54
Praha 2
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: