Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Prezentace na téma bezpečné město spolu s diskuzí je součástí doprovodného programu k výstavě Cityblok.

Datum:22. 05. 19
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: poznání|ostatní

Města 21. století s sebou přinášejí nová rizika a spolu s nimi tu jsou i nové bezpečnostní hrozby. Lze těmto událostem předejít? A jaký vliv mají bezpečnostní opatření jako jsou citybloky, zátarasy, CCTV na psychiku lidí a veřejný prostor? A co lze udělat pro bezpečnější cestu dětí do škol? Je jasné, že pohyb ve městě je dnes spojen s řadou omezení a nemusí to být jen strach ze vzrůstajícího násilí a agrese ve společnosti. Život v ulicích nám jednoduše mohou zkomplikovat i nebezpečný chodník, plot nebo špatně zaparkované auto.

Jindřich Fornůsek a Michal Mára z Experimentálního ústavu ČVUT nás seznámí se svým výzkumem a vývojem nového typu bariér, které budou schopné poskytnout ochranu měkkým cílům zvláště v městských podmínkách.

Veronika Fáberová, přední odbornice v oblasti komerční bezpečnosti a prevence kriminality, v debatě promluví o ochraně akcí na veřejných prostranstvích i o prevenci kriminality při plánování městské výstavby.

Socioložka Jana Jíchová se zamyslí nad strategiemi zvládání strachu z města.

Blanka Klimešová představí program Bezpečné cesty do školy a kampaň Pěšky do školy, za kterou stojí organizace Pražské matky.

CAMP – Centrum archi...
Tel: 770 141 547
Vyšehradská 54
Praha 2, 12800
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: