Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
května

FOFR - studentský filmový festival

Kino Kavalírka

zpět na výpis akcí
 

Snažíme se vám předat to nejlepší ze současné studentské tvorby. Vybíráme to nejlepší z českých i zahraničních filmů do 30 minut.

Začátek:30. 05. 24
Konec:01. 06. 24
Cena:od 150 Kč
Čas:16:30 - 23:59
Kategorie: kultura|kina, ostatní, hudba

Jsme festival nezávislých studentských filmů, který chce propojovat mladé filmaře napříč věkovými kategoriemi!

Studentský festival FOFR si klade za cíl propojit mladé filmaře mezi sebou. Zaměřujeme se na tvorbu všech mladých tvůrců ve věku 15-30 let, kteří mají chuť ukazovat své filmy a mluvit o nich. Hledáme především filmaře z celé České republiky, ale nabízíme i prostor pro filmaře z celého světa, převážně pak z Evropy.
Chceme, aby tento festival byl maximálně inspirativní a prohluboval zájem o studentskou nezávislou filmovou tvorbu.

Pro festival je důležité, aby se filmy pouze nepouštěly divákům, ale aby se o nich především diskutovalo s ostatními tvůrci, ale i s diváky z řad širší veřejnosti. V rámci festivalových dnů (30. 5 – 1. 6.) máme naplánované diskuze po každém filmovém bloku, které budou vést filmoví profesionálové. Ještě důležitější než názory zkušených filmařů a filmových teoretiků, budou názory vrstevníků a diváků, kteří budou mít možnost se k jednotlivým filmům vyjádřit.

Rádi bychom také tvůrcům zprostředkovali setkání s významnými českými režiséry. Spíš než jejich aktuální tvorbě, bychom se rádi věnovali jejich začátkům a studentské tvorbě. V rámci těchto setkání by se promítaly jejich prvotiny nebo studentské filmy.

Chceme, aby tento festival byl maximálně inspirativní a prohluboval zájem o studentskou filmovou tvorbu.

Kino Kavalírka
Tel:
Plzeňská 210
Praha 5, 15000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: