Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Kino Kavalírka

Praha 5, Plzeňská 210, 15000

zpět na výpis
Tip
 
Kino Kavalírka

Kino. Pivo. Víno. Limo. Zábava. Vzrušení. Ve znovuotevřených prostorách kina Na Zámečnici nedaleko Buďánek i Kavalírky.

Kategorie: kultura|kina

Už jste se to doslechli!? Vracíme film na Kavalírku!

Krutón našel domov pro svůj nový prostor zasvěcený audiovizi na místě prorostlém filmovými kořeny. Co by kamenem dohodil, se od nás nachází usedlost Kavalírka, kde ve dvacátých letech fungoval filmový ateliér Karla Lamače. Filmy zde natáčeli třeba Gustav Machatý, Anny Ondra nebo Theodor Pištěk, který tu dokonce provozoval hereckou kantýnu. V roce 1929 bohužel celý pavilon lehl popelem a dnes už se na Kavalírce netočí…

To nám ale nebrání, abychom tu nezačali promítat a třeba také vytvářet další generaci filmových hvězd. A kantýna bude taky!

Součástí prostoru bude mimo jiné Centrum pro inovaci a kultivaci audiovizuálního prostředí, jehož vznik podpořily Fondy EHP a Norska.

 

Plzeňská 210
Praha 5, 15000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: