Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
května

Vyšehradské šermování

NKP Vyšehrad

zpět na výpis akcí
 

Prastarý Vyšehrad přivítá po celou sobotu 11. května ve svých zdech šermířský festival.

Datum:11. 05. 24
Cena:280 Kč
Čas:09:30 - 17:30
Kategorie: kultura|ostatní

Na své si přijdou milovníci slavných soubojů, dramatických příběhů i vtipných historek. To vše si pro vás připravily přední české skupiny historického šermu a NKP Vyšehrad. Akce se bude odehrávat na Letní scéně a proběhne ve dvou blocích oddělených přestávkou: dopoledním a odpoledním bloku. 

​I. BLOK
– 09:30 Okořská Garda – U rozbitý huby: Turnaj v krčmě o pás předchozího vítěze turnaje.
– 10:00 Bandiere e Spade – Prapory a Meče: Představení plné italského temperamentu, kavalírského “hecování”, precizního šermu a oku lahodících barevných praporů.
– 10:40 Valdštejn – Taranisovo kopí: Římské hordy zaplavují Anglii a jedinou záchranou keltského národa je bájné Taranisovo kopí. Získat ho však nebude snadné, protože ho hlídá Kančí démon, kterého je nutno porazit a i cesta k němu je plná překážek.
– 11:40 Adorea – Fresky: Šermířské příběhy plné akce akčních soubojů a hromadných potyček inspirovaných historickými událostmi, jimž k napětí přidává průvodní mluvené slovo.
– 12:15 Abbaca – Příběh benátský: Příběh z období 18 století z prostředí Benátek.

PAUZA 13.00 – 14.00

II. BLOK
– 14:00 Okořská Garda – Drakkar: Cesta domů na vlnách moře z válečné výpravy vikingů.
– 14:30 Bandiere e Spade – Paolův smutek: Komediální zápletka inspirovaná stylem commedia del arte.
– 15:15 Valdštejn – Taranisovo kopí: Římské hordy zaplavují Anglii a jedinou záchranou keltského národa je bájné Taranisovo kopí. Získat ho však nebude snadné, protože ho hlídá Kančí démon, kterého je nutno porazit a i cesta k němu je plná překážek.
– 16:15 Adorea – Fresky: Šermířské příběhy plné akce akčních soubojů a hromadných potyček inspirovaných historickými událostmi, jimž k napětí přidává průvodní mluvené slovo.
– 16:50 Abbaca – Příběh benátský: Příběh z období 18 století z prostředí Benátek.
Pauza mezi vystoupením 10-15 min.

​VSTUPNÉ
– základní 280 Kč
– snížené 170 Kč
– rodinné 660 Kč (2+1)

Ke vstupence/papírovému náramku bude zdarma historická mapa. Držitel náramku získá v den akce slevu 25 % na vstup do kasemat (libovolný okruh) a Gotického sklepa

NKP Vyšehrad
Tel: 241 410 348
V Pevnosti 159/5b
Praha 2, 12800
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: