Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam si zajet pro husu a svařák? A taky Severské dny, mořské želvy a Praha zítra

doporučujeme | 10. 11. 2020

Svatý Martin letos přijede na bílém! Ale bohužel ho v té mlze asi neuvidíte… Nicméně přiveze dobroty, respektive budete si pro svatomartinskou husu letos zajet sami (taky na koni?). A po večeři se připojit na jednu ze zajímavých online akcí – prošli jsme všemožné pozvánky a vybrali vám degustační menu pro dobré zažívání. Tak si nechte chutnat a hlavně na zdraví!

clanky7/spojka_husa_uvod.jpg

Kam letos pro husu?

Pozvánky do restaurací, kde nám chutná:
Sou100 Žižkov: Vezměte to z jedné vody načisto a objednejte si rovnou husí hostinu pro celou rodinu k rozvozu. Včetně svatomartinského vína a plzeňského piva.
Spojka Karlín: Těšit se můžete na husí kaldoun a pečenou husu s knedlíkem a červeným zelím. V nabídce bude i svatomartinské víno.
U Matěje: Nabízí 4chodové menu až do 18. listopadu. Na něm je třeba paštika z husích jater, toast z žitného chleba a švestková marmeláda. Nebo husí kaldoun s morkovým knedlíčkem.

 

Husí hostina

Sou100 Žižkov

06.11. - 15.11.


 

Spojka Karlín

Místo, kde si k jednomu stolu sedne vegan, vegetarián i milovník masa a každý dostane...

 

Restaurace U Matěje

Restaurace U Matěje šefkuchaře Jana Punčocháře se zaměřuje na českou moderní kuchyni...

clanky7/spojka_husa.jpg

A nebo to letos zkuste úplně jinak a dejte si čínské knedlíčky dim sum. Buď husí knedlíčky s červeným zelím a jablky nebo husí knedlíčky na asijský způsob (viz foto níže). Servírují v Dim Sum Spot.

Co sledovat online


 

První republika: Pohled do zrcadla - online

Knihovna Václava Havla

10.11. 17:00


 

ONLINE Severské dny: Život začíná po stovce

Skandinávský dům

11.11. 19:00



 

ONLINE: Lost Czech Man - ČÍNA

Kolem světa

11.11. 20:00

Tip na zahřátí

Manifesto minulý týden spustilo rozvoz nápojů po celé Praze. Objednat si můžete svařák (bílý nebo červený) nebo třeba svařený mošt lisovaný z českých jablek. A když do objednávky u virtuální pokladny na jejich e-shopu zadáte promo kód CITYBEE, budete to mít o 15 % levnější. Detaily TADY. #nenízač

3 akce, které byste neměli přehlédnout

 

3KinoFest 2020 | online

MFF 3Kino

04.11. - 15.11.


 

Praha zítra: Hradební korzo - online

CAMP – Centrum architektury a městské…

10.11. 19:00


přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!