Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
listopadu

ONLINE Severské dny: Život začíná po stovce

Skandinávský dům

zpět na výpis akcí
 

Ve stáří život zdaleka nekončí, a to ani po stovce. Co takhle založit si blog, naučit se salsu, podnikat výlety nebo začít studovat na univerzitě?

Datum:11. 11. 20
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|kina, poznání| ostatní

Chuť stále poznávat něco nového není mnohdy otázka věku, ale vůle. O aktivním stáří a životním optimismu si budeme povídat v online debatě na úvod ke švédskému dokumentárnímu snímku Život začíná po stovce. Hosty debaty budou Eliška Děcká z organizace Elpida a seniorka Daniela Peterová, která se dle vlastních slov „ještě do důchodu nechystá“.

Dokumentární film Život začíná po stovce (Livet börjar vid 100, 2015, Švédsko, 58 min) vás seznámí s energickou babičkou Dagny, která se narodila v roce 1912, v životě už zažila ledacos a odmítá se nechat semlet vysokým věkem. Pro pořádek dodejme, že Dagny Carlsson letos oslavila 108. narozeniny a prohlašuje, že koronavir si na ni nepřijde. Hlavní je totiž neztratit chuť do života. Hřejivý dokument Åsy Blanckové získal v roce 2017 diváckou cenu na festivalu Jeden svět.

Film si můžete volně stáhnout na webu Promítej i ty! a po debatě (nebo kdykoli jindy) jej zhlédnout v pohodlí domova. Odkaz na stažení filmu s českými titulky zde: https://promitejity.cz/detail-filmu/58-zivot-zacina-po-stovce

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: