Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

TOP 5 akcí týdne: Designblok, #mustsee výstavy, ADHD na Jatkách i nová tramvaj

doporučujeme | 22. 10. 2018

Přichystejte skleničky, rozlijte šampaňské a vyrazte do ulic! Tento týden se budou slavit 100. narozeniny vzniku samostatného Československa. Oslavit je můžete již v předstihu například na Designbloku, festivalu divadel nebo v Národní galerii. Největší oslava se chystá na neděli. Tipy, kam tu naši stoletou republikovou dámu zajít pozdravit, vám prozradíme v druhé půlce týdne v novém CityBeekendu.

clanky5/design-skvele.jpeg

Šaty, šperky, bytové dekorace a inspirace na každém kroku

Víte, jak z obyčejného struhadla udělat umělecké dílo? Přijďte na Designblok. Čeká vás třídenní módní maraton, výstavy šperků, nábytku a bytových dekorací. Poté si budete moci v unikátním prostoru Obecního dvora vychutnat kávu, zacvičit jógu, diskutovat o kultuře a vstřebat všechny inspirativní zážitky.

 

Designblok 2018

Výstaviště Praha

25.10. - 29.10.


clanky5/designhl.jpg
 

Legendární Té trojka se vrátí do Prahy!

V rámci Designbloku byste si také neměli nechat uniknout jedinečnou možnost, svézt se „old-time“ tramvají a vrátit se tak do časů legendárních vozů typu Tatra T3. V polootevřeném voze si vychutnáte nejen jízdu nejkrásnějšími místy v Praze, ale také stylové řešení interiéru vozu, jako jsou střešní okna či bar.
P.S.: Vstupenky nezapomeňte rezervovat včas. Na místě už mohou být vyprodány.
P.S.2: Design navrhovala Anna Marešová, která se proslavila svojí kolekcí erotických pomůcek.

 

Nová vyhlídková tramvaj pro Prahu T3 Coupé - mimořádné jízdy

Dopravní podnik hl. m. Prahy

25.10. - 29.10.


clanky5/T3.jpg


 

V divadle dostanete TO, co chcete

Už máte, co jste chtěli? Tato otázka určitě proběhne jednou za čas hlavou každému z nás. Ale co vlastně doopravdy chceme? Celou složitost této otázky si bere na paškál letošní ročník Palm OFF Fest. V rámci ohlédnutí za uplynulými osmičkovými výročími se můžete těšit třeba na nejkontroverznější inscenaci loňské divadelní sezony Něco za něco pojednávající o snadném zneužití moci v režii Jana Klaty. Inscenace GOЯKI – ALTERNATIVA PRO NĚMECKO? Olivera Frljiće se zase zamýšlí nad otázkou, k čemu je demokracie. Pokud dáváte přednost filmu, přijďte na promítání dokumentárních filmů. Filmy i přednášky jsou ZDARMA!
P.S.: Pozor, na jednotlivá divadelní představení zbývají k prodeji poslední vstupenky!

 

PalmOff Fest 2018

Divadlo pod Palmovkou

19.10. - 28.10.


 

Svět podle Daliborka

Divadlo pod Palmovkou

23.10. 16:00


 

Novocirkusová groteska, báseň, obraz i noční běs

[clanky5/adhd.jpg]

"Kdybych neměl ADHD, nikdy bych nedokázal vytvořit naši company, nikdy bych nezaložil Jatka78. Kdybych neměl ADHD, nikdy bych nezačal sportovat ani malovat. Mám ADHD a díky němu dokážu TVOŘIT. UNAVIT sám sebe, ale i své okolí. Mám ADHD a díky němu dokážu NIČIT sám sebe, ale i své okolí. Mám ADHD a díky němu dokážu ZNIČIT sám sebe, ale i své okolí. Já sám hledám řád v chaosu. Já sám hledám radost v chaosu. Já sám hledám úsměv v chaosu. Občas ale cítím, že mi exploduje mozek, a pak jsem sám. Nechci být sám, chci být s Vámi." - Rostislav Novák ml. Co k tomu dodat? Snad jen, přijďte a vezměte své děti. Představení je vhodné pro děti od 8 let.
P.S.: Pozor zbývá už jen pár vstupenek na představení na tento týden!

 

Cirk La Putyka: ADHD

Jatka78

23.10. 19:30



Narozeniny slaví i ROXY, přijedou Slaves

Uprostřed týdne je třeba dobít energii. Prsty do zásuvky však strkat nedoporučujeme. Zkuste raději zajít na oslavu 26. narozenin klubu ROXY, kterou uvedou britští Slaves. Energické songy této kapely vás rozhodně sedět na židli nenechají. Laure Vincent trápí kytaru, basu, plive do mikrofonu, zatímco Isaac Holman divoce běhá kolem bicích ve snaze vymlátit z nich duši, sem tam někdo z nich skočí do kotle a najednou oba stojí na pódiu a věnují se bluesové verzi jednoho ze svých songů.

Takto to vypadá, když na pódiu řádí Slaves, na první pohled dvojice grázlíků z Kentu, kteří si odskočili z fotbalového zápasu, na druhý už jeden z nejpřímočařejších projektů punkové a rockové scény současnosti.

 

BE26: Slaves (UK)

ROXY

24.10. 19:00


clanky5/slaves.jpg

Gastro tipy

Hlady a žízní vás tento týden také trpět nenecháme.

Co pít:

Namíchat si vlastní koktejl nebo se kochat alchymií vzniku koktejlů z rukou profesionálních barmanů a mixologů můžete v pondělí na barové show. V jiné dny zajděte třeba do Hard Rock Café.

 

Prague Bar Show 2018

Pragovka

21.10. - 22.10.


 

Infused With Love - Podzimní koktejly

Hard Rock Cafe

07.10. - 02.11.

Co jíst:

Pokud při procházce mezi poli narazíte na bažanta a nedojme vás krásné zbarvení jeho peří, ale začnou sliny na chutnou pečínku, měli byste navštívit tuto akci.
P.S.: Rozhodně nic pro vegetariány!

 

České zvěřinové hody

Vinohradský Parlament

19.10. - 25.10.

clanky5/zverina.jpg

Kam za poznáním

Nezapomeňte! Máte poslední šanci navštívit tyto výstavy:

Víte, jak voní parazitická rostlina s největším květem na světě – exotická raflézie? Přijďte si přivonět do trojské botanické zahrady.

 

Výstava pro všechny smysly

Botanická zahrada hl. m. Prahy

12.10. - 04.11.

Realisticky malované obrazy s nádechem humoru a satiry výtvarníka Adama Jílka v galerii Toyen. Vstupné na výstavu je ZDARMA.

 

Adam Jílek: Vysněný svět

Galerie Toyen

01.10. - 30.10.

Nové výstavy, které stojí za to!

Národní galerie Praha zahájí v úterý večer výstavní sezonu ve velkém stylu!

 

NGP ― Opening '18

Národní galerie

23.10. 19:00


clanky5/NGP.jpg

Pohled na pražská zákoutí hledáčkem Jiřího Píši. Objevte Prahu, jak ji neznáte!

 

Výstava "Pražský fotograf 2018"

Malostranská beseda

19.10. - 30.11.

Diskuze na téma, které zajímá každého z nás!

Rande či rozchod přes Facebook? Debata o podobě partnerských vztahů v digitální době

 

Data vs. láska

Centrum současného umění DOX

22.10. 19:00

Žhavé tipy na dárky

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!