Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
října

Designblok 2018

Výstaviště Praha

zpět na výpis akcí
 
Tip

Pražský mezinárodní festival designu Designblok pro svůj dvacátý ročník vybral téma Oslava.

Začátek:25. 10. 18
Konec:29. 10. 18
Čas:10:00 - 21:00
Kategorie: kultura|design

Na vizuálech letos zachycuje dvojici cyklistů symbolizující dřinu, zapálení i radost ze společné jízdy. Nově dvacátý ročník kromě prostoru Průmyslového paláce a Lapidária na holešovickém Výstavišti naplní designem také budovu Colloredo Mansfeldského paláce. Největší festival designu a módy ve střední Evropě proběhne od 25. – 29. října 2018.

Návštěvníky v prostoru Výstaviště Praha Holešovice čeká pohled do budoucnosti designu v podání českých i zahraničních účastníků. Oslava bude symbolizovat nejen výročí 100 let od založení Československa, které letos rezonuje kulturní sférou, ale i oslava dvaceti let Designbloku a ohlédnutí do jeho historie. „Designblok slaví 20 let a Česko slaví 100 let výročí vzniku samostatného státu. Je tedy důvod k oslavě. Milujeme design a jsme rádi, že se mu v naší zemi daří. Dvacet let jsme věnovali jeho propagaci, propojování českých designérů s mezinárodní scénou, navazování spolupráce mezi tvůrci a průmyslem. Letos chceme oslavit český design a jeho soudobou kvalitu. Zároveň věříme, že jsme vlastně teprve na začátku. A tak je letošní Designblok důkazem naší víry v dobrou budoucnost naší země,“ vysvětlila ředitelka Designbloku Jana Zielinski.
Od komorní akce pro oborové profesionály a nadšence se Designblok vypracoval až k současnému největšímu festivalu designu ve střední Evropě. „První ročník Designbloku měl celých 14 účastníků a nejčastější otázkou, kterou nám návštěvníci i novináři opatrně pokládali, bylo, ´Co je to vlastně ten design´? Od počátku jsme vsázeli na kvalitu, a ačkoliv jsme se často setkávali s názorem, že to v Čechách nebude fungovat, dnes je design součástí života středních vrstev a z Designbloku je největší festival designu ve střední Evropě,“ doplnila Jana Zielinski. První ročníky festivalu se odehrály v jednotlivých galeriích a showroomech, ty další otevřely často jinak nepřístupné domy či areály v Praze mezi které patří Grandhotel Evropa na Václavském náměstí, Nákladové nádraží Žižkov, budova ČKD v Karlíně, kreativní prostor DOX, Corso v Karlíně, Kafkův dům na Staroměstském náměstí, botel Neptun, ale třeba i budova základní školy nebo historické pražské paláce Colloredo-Mansfeld a Clam-Gallas. Zatímco na začátku byl Designblok akcí pro pár zasvěcených, poslední ročníky navštívilo přes padesát tisíc návštěvníků.

Výstaviště Praha
Tel:
Výstaviště 67
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: