Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Víkend plný sportu: horská kola, stolní tenis, box, běh, swing, kafování

doporučujeme | 10. 2. 2017

Nadcházející víkend přinese nejen mezinárodní den bílého trička (v sobotu) a den manželství (v neděli), ale taky několik příležitostí ke sportování. Na atlety se můžete dívat, zkusit si jejich disciplíny, nebo jít nakupovat.

clanky4/12705776_786926831439428_803035716839264856_n.jpgExtrémní triky na dosah ruky, to je DownMall tour.
Už v sobotu v Arkádách na Pankráci. (Viz níže.)

Dva celovíkendové tipy

► Vzhůru na sever: V kině Lucerna o víkendu (ale i po neděli) promítají to nové a to dobré, co natočili skandinávští filmaři, když zrovna nefilmovali pětihodinové pletení svetru.
► Základy bowlingu: Co znamenají čísla na bowlingových koulích? Kam mířit při odhodu? A kde si bowling v Praze zahrát? Zeptali jsme se trenéra.

clanky4/medovina2.jpg 

Na degustaci medovin jste zváni v pátek i v sobotu do Muzea medoviny.

Kde v PÁTEK založit na víkend?

Na zahřátí #1: V muzeu medoviny můžete ochutnat medovinu, která zrála 10 let, a ještě se u toho naučíte několik polských slovíček.

Na zahřátí #2: Galerie na Betlémském náměstí pořádá výstavu o architektonicky velmi ožehavém tématu, jakým jsou sauny.

Batman v kině: Ansámbl, který v roce 2014 natočil výtečný LEGO příběh, je zpátky, tentokrát z barevné stavebnice vystavěl kulisy města Gotham City.

Prostě trhané: K večeři si objednejte osm hodin pečené pikantní vepřové nebo hovězí maso z nového dejvického bistra. A k němu třeba domácí meruňkovou hořčici (na fotce ↴).

clanky4/prostetrhane.jpg

Kde strávit SOBOTU?

Horská kola: V sobotu začne slibovaná sportovní nadílka. Arkády Pankrác hostí mezinárodní závod sjezdu horských kol po eskalátorech a skrz davy shopaholiků.

Stolní tenis: V Plechárně na Černém Mostě se můžete sami zapojit do turnaje v ping-pongu pro amatérské hráče. Startovné je pouhých 50 korun.

Pauza na kafe: Odpoledne si od kol a míčků odpočiňte v nově otevřené žižkovské kavárně My Coffee Story. Otevřeno mají od 10 do 18 hodin.

Swing pro nezadané: Divadlo Rokoko večer hraje pouze pro nezadané, ale hlavně po představení pořádá swingovou tančírnu včetně soutěže a tomboly.

V NEDĚLI běh, nebo box?

Valentýnský běh: Svátek zamilovaných je až v úterý, ale v neděli dopoledne si na pětikilometrové běžecké trati ve Stromovce procvičíte srdce až v krku.

Vyrob si sešit: Upeč chleba! Postav třeba zeď! Nauč se vázat sešit! S tím prvním pomůže kvásková mapa, s druhým Donald, se třetím jednorázová knihvazačská dílna.

Retro box: Vinohradským klubem Retro Music Hall budou znít beaty namixované s pleskáním masa ze zápasů amatérského i profesionálního boxu.

Člověk a telefon: Jak se za 140 let změnily telefony, ukazuje výstava v Národním technickém muzeu. A částečně nahlíží i do budoucnosti telefonie.

 

news

NOVÉ PODNIKY: Šťastná kavárna, ale i klub v atomovém krytu

7 nejlepších únikových her, které jsou něčím výjimečné

VELKÝ PŘEHLED: Kam vyrazit v únoru v Praze zadarmo

Nejočekávanější filmové premiéry roku 2017

víkend

4 nové podniky,
kde se o víkendu najíst nebo kam na kafe 

 

Fermé

Legendární vinohradský bar je zpátky. Jeho filozofie: Člověk k životu potřebuje...


 

Donuter Donuts

Originální pražská donutárna, která vznikla v roce 2016. Na jaře 2017 otevřela první...



 

Café Boutique

Kavárna v Minské (Vršovice). K dispozici i týdenní menu (polévka, těstoviny, saláty)....

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!