Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
listopadu

Člověk a telefon

Národní technické muzeum

zpět na výpis akcí
 

Atraktivní hravá výstava, která mapuje historii telefonu

Začátek:16. 11. 16
Konec:30. 04. 17
Cena:190 Kč
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: poznání|muzea

NTM ve spolupráci se společností T-Mobile Česká republika otevírá atraktivní hravou výstavu, která mapuje historii telefonu, ale především umožňuje návštěvníkům vyzkoušet si, co všechno dnešní smartphony umí, jak nám telefony změnily život, a předvídá, co ještě vývoj komunikačních technologií přinese. Výstava rovněž připomíná hned několik letošních výročí: 140 let od zapsání patentu Alexandra Grahama Bella, 25 let od doby, kdy do České republiky přišel internet, a 20 let od masového rozšíření mobilních telefonů u nás.

Část  této moderně pojaté výstavy je věnována historii telefonů před mobilní érou  – vystaveny jsou telefony z bohaté sbírky NTM, dále jsou představeny jednotlivé funkce dnešních smartphonů – mobil jako zábavný i užitečný společník, mobil jako počítač nebo fotoaparát, a také  systém IoT (Internet of Things) – nový trend v oblasti kontroly a komunikace předmětů běžného využití mezi sebou nebo s člověkem.

Návštěvníci se mohou těšit na poklady ze sbírek NTM: v první části výstavy naleznou historické originály z poslední čtvrtiny 19. století: např. Bellův telefon z roku 1884 nebo telefon Siemensův z roku 1890, dále telefon z kanceláře Františka Ferdinanda d’Este a luxusní telefonní přístroj Priteg se slonovinovým sluchátkem, který si zahrál ve filmu Vlasty Buriana Zlaté dno atd.

V den slavnostního otevření výstavy, 15. listopadu 2016, byla Národnímu technickému muzeu předána kniha „2036. Tomáš Sedláček a hosté: jak budeme žít za dvacet let “, která je nedílnou součástí výstavy a po jejím skončení zůstane uložena v muzeu po dalších 20 let!

Národní technické mu...
Tel: 220 399 111
Kostelní 1320/42
Praha 7, 170 78
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: