Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Přichází dny dyzajnu, piva a obžérství

doporučujeme | 23. 9. 2016

Ve čtvrtek začal astronomický podzim. Jestli to jediné, po čem teď prahnete, je umazat si tenisky od spadaného šustí ze stromů, klidně tenhle článek rovnou zavřete, Stromovka volá! Pro vás ostatní je tu extra P.O.D.Z.I.M., totiž Plejáda Ochutnávek, Dyzajnu a Zajímavých Iventů v Metropoli.

P.S.: Tipy na nejzajímavější akce vám můžeme posílat na mail. Stačí se zdarma registrovat.

[clanky4/beekend39.jpg] 
Pivo, neotřelý design i něco k zakousnutí. Nadcházející víkend bude mít všechno.


TŘI VÍCEDENNÍ TIPY
➤ O víkendu uskuteční majorita pražských hipsterů svou tradiční pouť na Dyzajn Market.
➤ V pátek a v sobotu můžete opít se koštovat na vinobraní v Grébovce, Kunraticích nebo ve Vysočanech
➤ Zváni jste též na festival ilustrace, kde si můžete prohlížet krásné obrázky nebo si je třeba nažehlit na triko.

clanky4/LUSTR2015_ditahavrankova-12.jpg 
Festival ilustrace LUSTR nabídne kreativní dílny i pro začínající umělce.


PÁTEK VEČER
Po práci si skočte na pivo do Žlutých lázní na echtovní pražský Oktoberfest s bratwurstem a tradiční bavorskou muzikou. Zároveň začínají Dny českého piva. Pak jste zváni na Noc sokoloven, kde můžete absolvovat lekci nového národního sportu (judo), historického šermu nebo si zaplavat v nejstarším bazénu v Praze. U vstupu nebude nikdo kontrolovat, zda umíte šplhat po laně! A na závěr dvě kulturní pozvánky - jednak na promítání jednoho z nejslavnějších českých sci-fi filmů Ikarie XB1, druhak na prohlídku nově ožívajícího kina 64 U Hradeb, kam se přestěhuje festival Next Wave.

SOBOTA
V sobotu ráno posnídejte raději jenom jeden knäckebrot, protože na smíchovské náplavce najdete přehlídku pokrmů z ryb a mořských plodů a na Finger Food Festivalu servírují minijídla (jednohubky, chlebíčky, tapas, miniburgery, sushi, cupcakes...) - můžete jich tak ochutnat víc, aniž byste šli ke dnu. Ze Stromovky to budete mít kousek do Veletržního paláce, kde se můžete naučit, jak ze starých džínů udělat stylový šperk nebo jak si uplést ponožky. Toužíte-li zažít něco opravdu nevídaného, co třeba závody chrtů?
 

clanky4/071_2015-10-25_B_Z_1.jpg  
Z výstavy v Botanické zahradě.


NEDĚLE
Když už teda máme podzim, zajděte se podívat na výstavu dýní, cuket a patisonů do Botanické zahrady - najdete tam spoustu pestrobarevného obsahu pro váš Instagram. Odpoledne jste zváni na Florenc na recyklační workshop, kde si můžete opravit židli vlastníma rukama. A chybí-li vám fajfka u vykonaného dobrého skutku pro tento týden, jednu z posledních šancí budete mít na Štvanici - na podporu dětí s rakovinou se tam budou vypouštět lodičky. Jen prosím na hladinu vyšlete ty voskové plachetnice od pořadatelů, nikoli na místě kotvící pramice.

clanky4/E-day2015-models_25.jpg 

Modely aut, lodí, letadel i vláčků najdete o víkendu v Nových Butovicích.


PRO DĚTI
Milí rodičové, v sobotu můžete absolvovat další z pokusů ukázat svým ratolestem, že hraní deskových her je mnohem zábavnější než Angry Birds na mobilu. Nebo je přihlaste na překážkový běžecký závod Bubbles race (bohužel, žádný bubble tea nebude k dispozici), vždyť které dítě by se nechtělo brodit v blátě?!
Hádáme, že všem klukům (a tatínkům?) se bude o víkendu líbit v Nových Butovicích na jedné z největších výstav nejrůznějších modelů. V neděli odpoledne můžete zajít na pásmo krátkých filmových grotesek do kina Ponrepo v centru, případně na divadelní představení do Kavárny Knoflík na Proseku. (Možná přijde i Budulínek!)

news

Šest nových podniků, které byste neměli přehlédnout
Za týden se otevře po vzoru Londýna nové velké tržiště
ROZHOVOR: V Holešovicích chceme vybudovat novou ulici​
V půlce října začne SIGNAL Festival - Víme, co se chystá

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!