Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Zkuste šerm, judo, interkros nebo nejstarší bazén v Praze

doporučujeme | 19. 9. 2016

Po noci muzeí, galerií a kostelů můžete v pátek zavítat na Noc sokoloven. Připraveny jsou pro vás komentované prohlídky staveb, které jsou mnohem zajímavější než prosté tělocvičny s šatnami. Na mnoha místech si můžete vyzkoušet nejrůznější sportovní disciplíny nebo začít víkend kulturním programem.

Text: Lukáš Rozmajzl

clanky4/zmenseny-jpg-2016_2.jpg

V Praze se do letošní Noci sokoloven zapojilo šest z nich:

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-01.jpgTyršův dům
V sokolské “centrále” na Újezdě můžete zdarma okusit workshopy historického šermu, stepu, skákání na trampolínách nebo karate. Volně přístupný (po předchozí rezervaci) je i nejstarší plavecký bazén v Praze (z roku 1925) plněný pramenitou vodou z Petřína (je ohřátá na 26 °C, nebojte). A večer pak můžete zakončit na běžně nepřístupné střeše Tyršova domu a pokochat se výhledem na zářící srdce metropole.
Podrobnosti ZDE.

SOUTĚŽ
Chcete vyhrát permanentku na 10 volných víkendových vstupů do bazénu v Tyršově domě na Újezdě? Odpovězte do středeční půlnoci (21. září 2016 23:59 hod) na soutěžní otázku: Ve kterém roce se narodil zakladatel Sokola Miroslav Tyrš? Svůj tip piště do komentáře pod tento článek. Ve čtvrtek ze správných odpovědí náhodně vylosujeme jednoho výherce/výherkyni.
(Mimochodem, při Noci sokoloven budete moci soutěžit o tři další permanentky.)

 

Noc sokoloven 2016

Česká obec sokolská

23.09. 08:00


%C4%8D%C3%ADsla/Gold-02.jpgSokol Pražský
Nejstarší sokolovnu na území hlavního města najdete kousek vedle ÍPáku (na Sokolské ulici - jaké překvapení! - směrem k Muzeu), postavena byla na konci 19. století. V pátek večer si budete moci prohlédnout tamní nádherně zdobené sály (viz foto níže) a v 18 hodin zde sokolští loutkoherci odehrají jedno ze svých představení.
Podrobnosti ZDE.

clanky4/fugner.jpg 

Fügnerův sál s lunetou Vítězství myšlenky sokolské Jana Preislera z roku 1895. Foto: sokolprazsky.cz​

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-03.jpgSokol Spořilov
Spořilovská sokolovna připravila program především pro děti (a eventuálně taky jejich rodiče) - v plánu je gymnastika, míčový trojboj nebo hrátky se švihadly a obručemi. Po přehlídce sokolských historických krojů si můžete vyzkoušet interkros (takový lakros v tělocvičně) a na závěr po jogínovsku dát pozdrav Slunci.
Podrobnosti ZDE.

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-04.jpgSokol Libuš
V sokolovně na Praze 4 můžete doslova strávit celou noc. Nejprve se unavit při stolním tenisu nebo cvičení a soutěžích pro děti, pak si odpočinout u loutkového představení a nakonec v sokolovně rovnou i přespat.
Podrobnosti ZDE.

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-05.jpgSokol Břevnov
Břevnovský program je zaměřen na rodiče s dětmi. Čeká vás cvičení na nářadí, opičí dráha, pohybové hry pro předškolní děti a nejmladší školáky. Čerstvé maminky si mohou vyzkoušet poporodní cvičení. A chcete-li si zaposilovat, tak je ještě připraven Bodystyling - kondiční  a posilovací cvičení s hudbou.
Další informace ZDE.

%C4%8D%C3%ADsla/orange-06.jpgSokol Vršovice
Ve Vršovicích mají nabitý program, takže tamní sokolovna se veřejnosti otevře už odpoledne. Od 15 hodin jste zváni na rychlokurz lukostřelby, o půl hodiny později začne ukázka momentálně asi nového českého národního sportu - juda. Pak bude následovat ještě házená a sportovní gymnastika. Od 19 hodin sport vystřídá kultura - jste zváni na posezení s cimbálovou muzikou.
Podrobnosti ZDE.

MAPA pražských míst Noci sokoloven 2016


 

[autoripodpisy/LukasRozmajzl.jpg]

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!