Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Šest nových podniků, které byste neměli přehlédnout

doporučujeme | 19. 9. 2016

Škrtič letenských hipsterů, restaurace bez jediné kapky krve nebo první kupkejkárna - to jsou jen tři ze šesti nových podniků, které v minulých týdnech otevřely své brány poprvé veřejnosti. Lidé, čtěte!

Text: Lukáš Rozmajzl

album/News_Model_News/1259/incruenti.jpg 

Nabídka nové veganské restaurace Incruenti - viz níže.

COBRA - ŠKRTIČ LETENSKÝCH HIPSTERŮ
Kdo častěji jezdil přes Strossmayerák, nemohl si nevšimnout nonstop herny Cobra v dolní části. Jenže některé věci se díky bohu mění, takže od srpna se prostor otevřel světu. Zmizely polepy oken i hrací skříňky a objevil se úžasný prostor pro kavárnu a bar, ke kterým by brzy měla přibýt i kuchyně a povýšit podnik na plnohodnotné bistro. Co ochutnat? “Přes den vynikající kávu z pražírny Rusty Nails a domácí limonády, večer naše nové menu míchaných drinků, z nich hlavně CCTV nebo Cobra Punch,” radí Jiří Šebesta z Aerofilms, kteří provozují nedaleké Bio Oko a teď začali pucovat i Cobru.

 

Cobra

Bar na Letné, který vznikl na místě bývalé nonstop herny....



album/News_Model_News/1259/Cobra.png 

Takhle měl podle návrhu vypadat interiér baru Cobra na Letné. Jak vypadá v reálu? Zajeďte se tam podívat!

 

LELÍ´S CUPCAKES - KUPKEJKÁRNA Z KAMPANĚ
Původně chtěli 250 tisíc, nakonec v jarní kampani na HitHitu vybrali o čtvrtinu víc, takže si vedle Náplavky zrekonstruovali prostory a na konci srpna v nich otevřeli jeden z prvních obchodů specializovaný na malé dortové košíčky, tzv. cupcakes. “Na místě si můžete vybrat z 10-12 různých druhů dortíků (včetně veganských a bezlepkových), dát si fair trade kávu nebo domácí limonádu,” popisuje majitelka Lelí. 
Podle ní momentálně v poptávce vede delux čokoládový cupcake se slaným karamelem, ale na paty mu šlape americká klasika red velvet s mascarpone a jahodou. Ochutnat můžete i speciality s cukrovými žížalami nebo dortíky, na nichž jsou prsa a koule. Z každého prodaného kusu jde 10 korun na podporu organizace KOKOZA či projektu #prsakoule.

 

Lelí's Cupcakes

Cupcakes nejsou pouze malé dortíky, jsou symbolem potěšení, je to malý dárek, který...



album/News_Model_News/1259/leliscupcakes.jpg

Dortíčky, kapkejky, muffiny s krémem... Říkejte jim, jak chcete. Foto: Lelí´s Cupcakes.

TONKIN CAFE - PRVNÍ VIETNAMSKÁ KAVÁRNA
Vietnam už delší dobu jede renesanci svého původního jídla v klasických restauracích. Tonkin Café vnímáme jako první vlaštovku, která snad pozvedne image vietnamských večerek. Nový podnik, který najdete v Opletalce u Václaváku, funguje napůl jako obchod de facto se sortimentem farmářských prodejen. 
Hlavně je to ale první kavárna, co servíruje vietnamskou kávu a další typicky vietnamské nápoje. “Z naší nabídky rozhodně doporučím kokosový phin - vietnamská překapávaná káva se salkem a ledovou tříští z kokosového mléka,” uvedla spolumajitelka podniku. Mimochodem, vietnamské kafe se vyznačuje právě tím, že je slazené kondenzovaným mlékem. Kvůli tropickým teplotám ve Vietnamu totiž nevydrží mléko dlouho čerstvé. Nově mají v nabídce taky koblihy od Donuter Donuts, čaj matcha nebo matcha latté.

 

Tonkin Café

První vietnamská večerka, kde se domluvíte, kde nakoupíte produkty od místních firem...



album/News_Model_News/1259/tonkinfrontoverallin.jpg

Interiér obchodu s kavárnou Tonkin Café vedle Václaváku.

SYLVIUS - SCHIZOFRENICKÝ BISTRO & GIN BAR
Sylvius je schizofrenik. Přes den funguje jako bistro. S hodně neobvyklou nabídkou - hlavní položkou na jídelním lístku jsou vedle polévek a standardních jídel především bruschetty (opečené nebo zapečené chleby a bagety s bohatou oblohou).
Se setměním se pak otevírají brány sklepních prostor, ve kterých najdete bar zaměřený výhradně na gin. Koncept je laděný do prohibičního období 20. a 30. let minulého století. Ochutnat byste měli primárně koktejl Rubicon - “Hlavní ingrediencí je samozřejmně gin, další dominantní složkou je rozmarýn, který se před samotným servisem zapaluje...” A zbytek složení si manažer podniku Adam Pindor nechal jako tajemství.

 

Sylvius wine bistro & bruschetterie

Bistro nabízí zejména lehká a čerstvá jídla. Pečlivě vybraná italská, maďarská a...


album/News_Model_News/1259/FotorCreated.jpg

Koktejl Rubicon rozhodně nepatří do ruky malým dětem a pyromanům!

SPOON VS KNIFE - MEXICKÁ KUCHYNĚ NA KOLECH
V letošním roce vyjelo do ulic metropole několik foodtrucků. Jedním z nejnovějších přírůstků flotily pojízdných občerstvovacích stanic je černo-zelená dodávka Spon vs Knife. “Vařím pouze a jedině autentické mexické street food dobroty,” chlubí se majitel Ondra Rais. A svým způsobem jede proti filozofii fastfoodů: “Například chili con carne vaříme dohromady asi čtyři hodiny, aby to mělo texturu takovou, jakou to má mít... V nabídce máme spoustu dobrot typu kukuřice ´elote´ nebo burger s trhaným pomalu pečeným vepřovým masem.” Pevné parkovací místo v Praze nemá, takže si ho musíte stopnout na nějaké open-air gastro akci.

 

Spoon vs Knife

Americko-mexický street food je tu....



album/News_Model_News/1259/spoonvsknife.jpg 

Drive Fast. Eat Slow - motto mexického foodtrucku Spoon vs Knife.

INCRUENTI - RESTAURACE BEZ KRVE
Název nově otevřené restaurace na Vinohradech Incruenti odkazuje k italsko-latinským termínům, jež by se daly přeložit jako "bez krve" či "bez bolesti". Servírují veganské pokrmy a zaměřují se především na středomořskou kuchyni. “Plánujeme víkendy mezinárodní kuchyně se speciálním degustačním menu, výstavy v prostorách našeho salonku a další akce,” láká majitel Adam Novotný. Nevyberete-li si sami z menu, objednejte si “domácí ravioli se třemi druhy plnění a omáček, které si připravujeme sami”.

 

Incruenti

Veganská restaurace zaměřená na středomořskou kuchyni a vlastní produkci těstovin....


 album/News_Model_News/1259/incruenti2-kopie.jpg

Menu v Incruenti: Cibulová polévka se šalvějí a krutonky, cukety plněné bulgurem a zeleninou podávané se salátem, minnesotské chilli s dýňovo-bramborovou kaší a řepným salátkem.

Pokud je vám těchto šest nováčků na pražské scéně málo, můžete se podívat na 30 dalších, kteří začali fungovat na konci léta.

[autoripodpisy/LukasRozmajzl.jpg]

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!