Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
24
září

Festival Lustr

LUSTR

zpět na výpis akcí
 

Třetí ročník festivalu současné autorské ilustrace.

Začátek:24. 09. 16
Konec:28. 09. 16
Čas:18:00 - 22:00
Kategorie: kultura|vizuální umění

 Již třetí ročník festivalu české a slovenské autorské ilustrace se ve dnech 24. – 28. září po roce vrátí do prostor nevyužitého domu v ulici Cihelná na Malé Straně v Praze. Středobodem festivalu bude rozsáhlá výstava, která nabídne čerstvý mix zhruba čtyřicítky ilustrátorů. Kromě ojedinělé expozice na festivalu proběhnou tvůrčí workshopy, projekce nebo divácká soutěž o nejoblíbenějšího ilustrátora.

„Rozlehlá budova v Cihelné ulici - je pro festival ideální a proto jsme se rozhodli jej zopakovat na stejném místě. Výhodou je, že ilustrátoři mohou v domě přeměnit celé pokoje. Z domu tedy vznikne velkorysá kulisa pro několikadenní svátek ilustrace,” říká Nadia Sheshuková, kurátorka výstavy a ředitelka festivalu.  

V minulých letech vzbudil festival velmi kladné ohlasy, především díky možnosti shlédnout množství mladých inspirativních ilustrátorů na jednom místě. „Ilustrace už dávno nenacházejí uplatnění jenom v knihách –  stále častěji se s nimi setkáváme v médiích, v online i offline marketingové komunikaci nebo třeba v mobilních aplikacích. Seznámit se se současnými tvůrci v oboru tak může být nejen příjemným, ale i užitečným zážitkem pro širokou veřejnost, ale i profesionály z mnoha oblastí, kteří zde mohou najít ilustrátora pro budoucí spolupráci,“ říkají organizátoři festivalu.

Autorkou letošního vizuálního stylu festivalu je slovenská ilustrátorka a umělkyně Juliana Chomová, která kromě vlastní tvorby pro studio Kudla Werkstatt vytvořila například ilustrace pro síť restaurací Ambiente a podílela se na nejkrásnější knize Slovenska roku 2013, Šlabikár Päťmestia. „Hravé prvky, čisté línie, pastelové farby a gradient ako atmosféra na konci leta. Pracovala som s ideou miesta konania, teda domom Cihelny, ktorý je nosným prvkom vizuálu,” vysvětluje autorka proces vzniku hlavního motivu.  

Festival v minulých letech přivítal řadu zahraničních hostů, například rakouské studio Soybot, italské studio Fludd nebo německého ilustrátora Lasseho Wandschneidera. 

 

LUSTR
Tel: 774262553
Cihelná 548/4
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: