Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

V Holešovicích bude malé punkové tržiště á la Camden Town

doporučujeme | 29. 9. 2016

Už v sobotu 1. října odstartuje v jedné z holešovických hal nové tržiště Weekend Market. Bude kombinací farmářských trhů a jednorázových dyzajn marketů, ale na pravidelné bázi každou sobotu. “Weekend Market bude prvním pravidelným lokálním trhem, který k dobrotám přidá ještě autorskou módu, design, knihy nebo domácí kosmetiku. Kromě stánků čekejte i tvůrčí atmosféru, všudypřítomnou hudbu a trochu toho punkového uvažování,” popisuje v rozhovoru pro CityBee.cz Zuzka Kučerová z pořádající agentury MINT Market.​

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: MINT


clanky4/trznicemalovani3-kopie2.jpg 

Interiér haly č. 13 v Holešovické tržnici. Až bude vymalováno, tady najdete Weekend Market.

Weekend Market se podle vašich slov inspiroval mimo jiné Camden Town. Nicméně nekulhá trochu srovnání s londýnskou oblastí, která je proslavená svými stálými obchůdky s často bizarním artiklem? U vás půjde “jen” o klasické sobotní trhy… 
Nejedná se o kopii, ale o inspiraci. Poptávka v Praze zatím není připravená na každodenní trh, jako je v Camden Town. Navíc v Londýně má delší tradici. Proto jako pilotní projekt spouštíme trhy "jen" jednou týdně. 
Ale podobnost je v tom, že si lidé mohou zvyknout na trh chodit pravidelně a že se na něm nabízí alternativní, malé a nezávislé značky. Pokud zjistíme, že je o trh zájem, rozhodně se nebráníme nápad rozšířit do více dní a do více aktivit. Pravidelné trhy se rozšiřují po celém světě a Praha je podle nás na řadě.

Kde přesně lidi Weekend Market v Holešovicích najdou?
V hale 13 v Pražské tržnici. Halu právě malujeme, aby byla jako nová. Startujeme už 1. října a otevřeno bude každou sobotu od 9 do 18 hodin. Na otvíračku se chystá také instalace od uměleckého projektu Eat Rocks a několik workshopů, které jsou zatím v jednání.

 

MINT: Weekend Market

MINT market

01.10. 10:00

Nabídka sortimentu a prodejců u vás bude víceméně každou sobotu stejná, nebo se návštěvníci pokaždé mohou těšit na něco nového?
Někteří prodejci využijí Weekend Market jako pravidelný pop up shop a chtějí v tržnici prodávat každý týden. Některé stánky se ale budou obměňovat. Každý týden je tedy možné na trhu najít něco nového.

Co konkrétně tedy lidé na prvních marketech seženou?
V tuto chvíli je spuštěna registrace pro prodejce, takže konkrétní značky budou brzy vybrány. Určitě na trhu bude ale Marko.in (módní obchod), PinkPin (tylové sukně), Plazma Lab (návrhářská dílna), Lovemusic (módní a bytové doplňky) nebo Design by Lucie (šperky). Důležité je, že se nebude jednat jen o módu a design, ale chceme se více propojit s pražskými bistry a gastrokouzelníky.

HOLEŠOVICE DOHÁNÍ LETNOU?
Akce je prozatím naplánovaná na každou sobotu až do konce roku, tedy i v zimním období? 

Přesně tak - od prvního října každou sobotu do konce roku, resp. do 17. prosince. Výjimkou je víkend 25.-27. listopadu, kdy bude v hale probíhat větší Prague Fashion Market. V předvánočním období to tak bude ideální místo pro nákup dárků. Na přelomu roku zhodnotíme, jak se návštěvníkům koncept líbí, co by se dalo zlepšit, změnit, rozvinout a uvidíme, jak budeme pokračovat dál.

Tvrdíte, že díky Weekend Marketu konečně „Holešovice dohání Letnou“ – v čem konkrétně?
Je to hlavně reakce na to, jak se Letná obecně prezentuje. Letenští často už ani nevyráží z kopce pryč, mají na každém rohu kavárnu, obchody typu Page Five, showroomy návrhářů a dohromady tyto projekty dělají sousedské pop up akce v ulicích. Ve Stromovce se celé léto konaly různé food markety a koncerty.
Nicméně i v Holešovicích v poslední době vznikly a vznikají zajímavé projekty - Jatka78, Vnitroblock, do tržnice v Holešovicích se právě přestěhovala také galerie Trafačka. Z Holešovic se tak stává místo, kde se dá strávit celý den mezi kulturními zařízeními, dobrým jídlem a lokální tvorbou - už se nejedná jen o pár osamělých projektů.

 

A NEBO!
Jestli nestihnete otvíračku Weekend Marketu, nabízíme vám několik alternativních cest k (h)řešení. Další fashion bazary, markety a blešáky pak najdete pod TÍMTO ODKAZEM.

 

Sunday Brunch Market

Praguemarket

02.10. 11:00


 

17. Jarmark OnaDnes.cz

Pragovka

08.10. 09:00


 

Veletrh pro baculky a boubelky

Pracovna

15.10. 10:00


 

Street Fashion #03

Radlická - kulturní sportovna

05.11. 10:00


 

[autoripodpisy/LukasRozmajzl.jpg]

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!