Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Vinobraní, Burgerfest i pořádná dávka sportu

doporučujeme | 9. 9. 2016

[clanky4/foto580.jpg]

TŘI CELOVÍKENDOVÉ TIPY
1) V metropoli odstartují první letošní vinobraní, konkrétně v areálu Trojského zámku a vedlejší botanické zahrady.
2) Holešovické Výstaviště provoní největší burgerový festival ve střední Evropě (tak snad nikdo nezapomene na okurku).
3) Pokud hledáte hodně netradiční zážitek, zkuste povečeřet nebo zajít na sklenku sektu do restaurace zavěšené na jeřábu.

P.S.: Návštěvníkům zoologické zahrady se o víkendu poprvé představí roztomilé mládě hrabáče kapského.

clanky4/1_DSC_3945_export.jpg


PÁTEK VEČER
Odhoďte kravaty! Sundejte střevíce! Jde se tančit - buď v rytmu swingu do tančírny pod karlínský viadukt, nebo můžete přijít okusit “tichou diskotéku” a svíjet se do rytmů hudby, která vám hraje jenom do sluchátek. Z filmových novinek doporučujeme snímek Sully s Tomem Hanksem v hlavní roli natočený podle skutečného a přesto zázračného přistání letadla na řece Hudson v New Yorku.



SOBOTA
Začátek víkendu bude patřit sportu - doporučujeme vyjet nejdřív na Ladronku, kde si v rámci největšího festivalu volného času ve střední Evropě budete moci vyzkoušet nejrůznější sportovní aktivity. Pak můžete přejet na finále mistrovství Evropy ve squashi. A večer bude patřit 10kilometrovému běhu Grand Prix (pokud ještě nemáte startovní čísla, koupíte je zde). Pokud preferujete klidnější náplň dne, přijďte ochutnat koktejly z burčáku na vinobraní na Střeleckém ostrově. Posledním tipem je celodenní letecká show v Letňanech (vstup zdarma).

NEDĚLE
Druhým dnem pokračuje vinobraní v botanické zahradě i Burgerfest na Výstavišti, nicméně pokud chcete nakrmit i svou duši, neděle servíruje hutné menu: V Karolinu začala výstava nejlepších fotek na světě, na Hradě se představuje sklo a jiný design od Ronyho Plesla a česká scéna mladého umění je k vidění hned na několika místech po Praze. Krásu schovanou v maličkostech a všelijaký jiný kýč můžete zakoupit na blešáku na Nákladovém nádraží na Žižkově.

clanky4/14138677_1372662582761300_7379759978354001003_o.jpg 

Jedna z vítězných fotek posledního ročníku World Press Photo. Foto: © Tim Laman - Tough Times for Orangutans​

PRO DĚTI
Taky vám z dětí někdy hrabe? Vezměte je v sobotu do Psychiatrické léčebny Bohnice, oni jim tam poví pohádku nebo si s prcky zabubnují. Především větší kluci by mohli ocenit leteckou přehlídku na letišti v Letňanech. Spousta atrakcí a kouzelník pak na děti budou čekat v pohádkovém lese v Butovicích. Pokud váháte, do jakého sportovního oddílu letos vašeho potomka přihlásit, s výběrem určitě pomůže Sporťáček, kde své aktivity bude prezentovat na 150 pražských klubů a organizací.

news

Velký přehled akcí, kam se v září dostanete zadarmo
Kam v metropoli zajít na nejlepší vinobraní
Nové podniky: Netradiční bary, spousta obchodů i sladké úlety
Tramvaje měly v Praze původně jezdit pod zemí

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!