Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

27. ročník multižánrového festivalu.

Datum:10. 09. 16
Cena:od Zdarma
Čas:12:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty pro děti|

V roce 1990 otevřelo sdružení UNIJAZZ spolu s Fokusem Praha a tehdejší psychiatrickou léčebnou dveře do areálu léčebny. Snaha o demystifikaci světa duševně nemocných se projevila v uspořádání koncertů, divadelních představení i zapojení bohnických pacientů do festivalu samotného. V roce 2010 převzala pořádání Babího léta sama nemocnice ve spolupráci s organizací Tolerdance. Letošní ročník si připisuje své 27. opakování. Jeho organizátoři rádi přivítají malé i velké, rodiny s dětmi i přátele samotných pacientů. Sekundovat jim k tomu budou kapely Poletíme?, Dalekko, Mateřská.com, Role, divadla Anička a letadýlko, LSD, Divadlo Kaká a mnoho dalších interpretů a organizací. Letošní ročník se uskuteční 10. září od 12 hodin. 

Otevřeno už týden předem    
Program festivalu zahájíme už v týdnu od 5. – 9. září na odděleních i v samotném areálu. „Doporučuji procházku po našem parku, kde se od odborníka dozvíte více o místních vzácných stromech. Pokračujeme divadelním představením HOLUBINA v Divadle Za Plotem a na samotný hlavní programový den se návštěvníci naladí koncertem Marie Šimkové (violoncello) a Daniela Fiedlerta (varhany),“ přibližuje festivalový předprogram dramaturg Luboš Chlad. 

Program pro celou rodinu
Koncerty na třech scénách pro starší i malé, divadelní pohádky pro děti i rodiče, prezentace neziskových organizací i terapeutických dílen. Každoroční programové stálice letos doplní řada novinek. „Snažíme se více prezentovat činnost Nemocnice Bohnice a ne jinak tomu bude i letos. Díky experimentálnímu interaktivnímu filmu „Do vlastních rukou“ si za pomoci audiovizuálních podnětů a propojení reality s fiktivním prostředím filmu mohou zájemci vyzkoušet pocity a prožitky lidí trpících schizofrenií. Nebudou chybět přednášky, diskuze a komentované prohlídky přibližující práci s našimi pacienty a možnost prohlédnout si Peer klub, kde tráví svůj volný čas zejména osoby s duševním onemocněním. Procházku naším areálem Vám pak zpříjemní Babí hra, kde chystáme řadu překvapení,“ vyzdvihuje programové novinky Chlad, který sám v nemocnici působí již několik let. Festivalová afterparty se pak uskuteční v Klubu V. kolona, kde si na své přijdou fanoušci české alternativní hudební scény. 

Program festivalu naleznete zde.

Psychiatrická léčebn...
Tel:
Ústavní 91
Praha 8, 181 02
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: