Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Otevřené domy a v bříšku jako v pokojíčku

doporučujeme | 13. 5. 2016


Celovíkendový tip: Čeká nás víkend otevřených domů ! Kromě toho si v sobotu i neděli si můžete pošmáknout hned na několika jednorázových gastro akcích nebo vyzkoušet některý ze 41 nových podniků, které se nedávno v Praze otevřely. A nezapomeňte popřát našemu oslavenci!

clanky4/PrahaZijeHudbou.jpg
Praha žije hudbou podporuje hudebníky v ulicích

Pátek večer
Nejen jídlem, ale i hudbou je člověk živ. V pátek rozezvučí pražské ulice profesionálové (Xavier Baumaxa, Prago Union, Lenka Dusilová či Klara.) i neznámí buskeři během prvního ročníku festivalu Praha žije hudbou. Hrát se bude i u Stalina pod taktovkou acidové krásky z Berlína. V Roxy to bude drum a taky bass až dorazí Xample, Lomax a S.P.Y.

Sobota
Karel slaví narozeniny, určitě doporučujeme vyrazit alespoň na jednu z "oslav". Poté naleštěte vidličky a nože, máme pár gastrotipů. V sobotu se bude férově snídat na více než stovce míst v Česku. Připravte férové pochutiny a dorazte piknikovat třeba do Leteských sadů nebo na Kampu. Na Hořejším nábřeží mezitím zavoní burgery, steaky a hot dogy při Chill&Grill festivalu. A piknik si můžete letos poprvé udělat i v Biotopu Radotín, i když na koupačku to asi ještě nebude.

newsletter2/nazemi.jpg
Férová snídaně s férovými dobrotami na zemi.

Neděle
A pokračujeme v krasojízdě. Nedočkavci se konečně dočkají. Prvního letošního Street Food Festivalu před Crossem, na třikrát větším plácku než loni. Najíst se můžete i v kině – Bio Oko servíruje tradiční filmbrunch, tentokrát s lesní příchutí. A až toho jídla budete mít po krk, zajeďte si třeba na blešák do Vinoře.

    

Pro děti
V neděli se slaví Mezinárodní den rodiny. Divadýlko, skákací hrad, zvířátka z farmy, bulbinář, Josef Vágner nebo Dáda Patrasová budou slavit v Havlíčkových sadech. Děti, chtěly byste psa? A co na to pes? Chtěl by on vás? To zjistíte na pohádce o psovi jménem Pes, která je pro děti od 0,6 let psího věku. A co ptáčky? Chtěly byste ptáčky? Hodně malých naštvaných ptáčků uvidíte na premiéře Angry Birds ve filmu

newsletter2/angrybirds.jpg
Věčně vzteklý Ruďák, neposedný Žluťas a výbušný Bombas proti zeleným prasatům.

news

Kam vyrazit v květnu v Praze zadarmo?
Město je nejkrásnější ze střechy! Festival Rooftop se blíží
Kámoška je „Bride to be“. Kam na rozlučku?
Praha si zamilovala balkánské beaty dua MALALATA

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!