Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Město je nejkrásnější ze střechy! Festival Rooftop se blíží

doporučujeme | 20. 4. 2016

Pouze jeden měsíc zbývá do začátku festivalu Rooftop Prague. Ten nabídne doslova top zážitky, protože slibuje návštěvníkům mimo jiné otevřít dosud nepoznané terasy a střechy pražských budov. Spolu s unikátním výhledem na město plánují organizátoři servírovat i multimediální program doprovodných akcí.

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: Rooftop

clanky4/news10.jpg

Rooftop má ambici stát se pravidelnou, a rozhodně unikátní, akcí v metropoli. Organizátoři plánují pořádat párty až na třech terasách najednou vždy v sobotu jednou měsíčně, od května do září. Premiéra byla stanovena na 21. května. “Program bude rozdělen na dva úseky - Na hlavní odpolední a večerní část od 14:00 do 22:00, ke které bude v předprodeji omezený počet lístků. Pro každou terasu bude připraven originální program. V druhém úseku od 22:00 se bude konat afterparty pro ty, kteří budou chtít v zábavě pokračovat do brzkých ranních hodin,” popisují harmonogram akce její pořadatelé.

Ohledně dalších detailů jsou ale prozatím na slovo skoupí. Na kterých střechách se bude pařit? To se dozvíme až na konci dubna. Některé z nich by se však veřejnosti měly otevřít speciálně kvůli konání Rooftopu. Trend by to mohl být dlouhodobý, jak naznačují organizátoři v jedné z odpovědí na otázky, které jsme jim adresovali: “Dostupných střech či teras, kde se běžně pořádají kulturní či zábavní akce, tady ve městě zatím není mnoho, ale očekáváme, že během tohoto léta se situace změní.” Každý měsíc by se festival měl stěhovat do jiných prostor.

clanky4/newspaper1.jpg

Zábava s ochranou
Podrobný program květnového termínu by měl být známý nejpozději začátkem května. Prozatím se zájemci musí spokojit s obecný příslibem, že Rooftop “vedle okusení krás západů slunce nad Prahou nabídne třešně na dortu v podobě vizuálních a hudebních vystoupení různých druhů a žánrů českých i zahraničních umělců.”

Pokud vám energie vydrží, můžete si ze střech vychnutnat i ojedinělý pohled na metropoli, jak se po noci převléká znovu do slunečních paprsků. Jak to bude s outdoorovým festival, když přijde krupobití a blesky a hromy? Pořadatelé se dušují, že jsou na vše připraveni: “V případě, že se v den konání akce počasí náhle změní, budeme mít připravené slunečníky a stany, které návštěvníkům zároveň poskytnou stín a větší komfort v případě příliš intenzivních slunečních paprsků. Navíc v každém z míst konání budou připraveny i indoorové prostory.” 

Autoři celého konceptu si slibují, že Rooftop dodá lidem taky nadhled a pozitivní zážitek z osvobození se z kancelářských stěn. “Podobně jako si lidé užívají pohled z vrcholků hor, střechy budov nabízejí městskou alternativu. Obojí vzbuzuje pocit, kdy se člověk cítí být na vrcholu,“ dodávají organizátoři.

 

Prague Rooftop Festival

Breathtaking views, Exclusive venues and Great atmosphere creates a backdrop of...

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!