Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
května

Férová snídaně na Kampě

NaZemi

zpět na výpis akcí
 

V sobotu 14.5. budeme zase snídat na podporu fairtradových a lokálních pěstitelů – přidejte se taky! Férová snídaně je největší hromadný piknik v ČR.

Datum:14. 05. 16
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 12:00
Kategorie: gastro|ostatní, festivaly

V sobotu 14. května budeme zase snídat na podporu fairtradových a lokálních pěstitelů – proběhne totiž už 6. ročník Férové snídaně NaZemi. Od 10 hodin na louce vedle Sovových mlýnů!

Je to úplně jednoduché - upečte doma buchtu z férového kakaa, umíchejte pomazánku z farmářského sýra a bylinek ze zahrádky nebo trhu, vezměte domácí marmeládu nebo připravte vajíčka od šťastnch slepiček, uvařte férové kafe nebo čaj do termosky a přijďte společně posnídat. Férová snídaně je skvělá příležitost vidět se s těmi, koho máte rádi, a sdílet s nimi jídlo i čas.

2. květnová sobota se ve spoustě zemí světa slaví jako Den pro fair trade a má připomenout hlavně to, že farmáři - a nezáleží ani moc na tom, odkud jsou - za svou práci často nedostávají dobře zaplaceno. Spousta výrobků za sebou má taky nepěkný příběh plný dětské práce, novodobého otroctví nebo ničení životního prostředí. Fair trade nebo výrobky od místních farmářů a družstev  jsou skvělou příležitostí, jak být o něco odpovědnější každý den.

Férová snídaně NaZemi se koná více než 150 místech, kde se ve stejný den i čas sejdou tisíce lidí, aby vyjádřily svůj zájem o pěstitele, jejichž plodiny se dostávají na náš stůl. Akce se koná v Česku už pošesté. 

NaZemi
Tel: +420725044929
U Sovových mlýnů 2
Praha, 11800
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: