Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Dámy a pánové, víkendujte se!

doporučujeme | 6. 11. 2015


Celovíkendový severský tip: Nahlédněte optikou filmové kamery do zemí, kde žijí sobové, trolové a Jo Nesbø. Severák do Prahy přivál přehlídku rovnou dvaceti skandinávských snímků v rámci festivalu Nordfest. Zajděte si třeba na norsko-švédsko-dánskou krimikomedii Boj sněžného pluhu s mafií nebo filmovou adaptaci Stoletého staříka. Také na vlastní pusu zjistíte, jak chutná Island. 

newsletter2/nordfest.jpg
Domovským kinem filmového festivalu Nordfest je komorní kino Evald.

Upozornění: následující víkendové tipy jsou značně genderově nekorektní. Kdo se bude cítit nevhodně zařazen, nechť zavítá rovnou na všechny navržené akce a náležitě si je užije.

Pátek večer
ON: Přituhuje také pro Jamese Bonda v novém opusu Spectre. Kdo si počká na páteční rundu premiér, může den bez výčitek zakončit i nad oblíbeným drinkem Nulanulasedmičky. 

ONA: V pátek startují první narozeninové oslavy Quadria. Po pražských ulicích tak bude pobíhat Miroslav Šimůnek s osvalenými tanečníky capoeiry a rozdávat slevové knížky. Zkuste si je chytit!

ONI: Svěží české i zahraniční hudebníky točí na festivalu Nouvelle Prague v pivovaru Staropramen.

Sobota
ON: Whiskey, nápoj gentlemanů i ostřílených hochů. Degustace pro profesionály i úplné laiky umožní Whiskey Live Prague

ONA: Dyzajn market se vrací ke svým komornějším prvopočátkům v letenské kavárně Nacafe.

ONI: Dílo Tima Burtona uctí průvodem tematických masek a promítáním Mrtvé nevěsty v Hoffmanově dvoře. Sraz je před hřbitovem.

newsletter2/dyzajnfinal.jpg
Dyzajn market v malém nabídne ke koupi autorskou tvorbu 16 designérů.

Neděle 
ON: Na Velkou kunratickou se přihlásit už nemůžete, přijďte ale těm bláznům alespoň pořádně zafandit a třeba se motivovat ke startu příští rok. 

ONA: Praha je jednou z 35 světových metropolí, které svou návštěvou poctí královna. Popová panovnice Madonna otevře i vám svoje srdce rebelky.

ONI: Bylinky, konopné rostlinky a kopec zábavy vyrostou během Cannafestu na Výstavišti v Holešovicích.

Pro děti
O prvním celolistopadovém víkendu startuje festival loutkových pohádek v Divadle v Celetné. Po sobotním vyprávění Jak šlo vejce na vandr se odehraje nedělní Vlku, dobré chutnání. Takže chudák vejce. Dětský, milý, originální a hlavně lokální (včetně slovenských bratrů) – takový je Sweet Preweet Market. A svoje malé prevíty můžete vzít také za Pískomilem. Se svou hudební taškařicí se vrací v neděli v Břevnově.

newsletter2/loutky.jpg
Během listopadových víkendů se v Divadle v Celetné vystřídají loutkové soubory z celé republiky. 

 

news

Kam vyrazit v listopadu v Praze zadarmo?
Návod, jak se cítit blaze v Praze
7 nejslibnějších divadelních premiér podzimu
Exkluzivní přehled nových podniků



víkend

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!