Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
listopadu

Nordfest

Kino Evald

zpět na výpis akcí
 

Přehlídka současných severských filmů.

Začátek:05. 11. 15
Konec:11. 11. 15
Cena:110 Kč
Čas:19:00 - 22:30
Kategorie: kultura|kina

V pražském kině Evald (Národní 28, Praha 1) se uskuteční od 5. do 11. listopadu filmová přehlídka severských filmů NORDFEST. Přehlídka je pokračováním úspěšného cyklu Týden severských filmů. Akce probíhá ve spolupráci se Skandinávským domem. Dvanácté vydání této akce prezentuje současnou skandinávskou kinematografii. Letos zde bude celkem uvedeno dvacet titulů ze severských zemí. 

Na zahájení 5. listopadu v 19:00 v Evaldu promítáme drama Neplač pro mě (Švédsko 2013, režie Måns Mårlind, Björn Stein), které bylo s velkým úspěchem promítáno v rámci divácky úspěšného cyklu Severské filmové čtvrtky. 

V programu jsou také další dva nejúspěšnější tituly z cyklu Severské filmové čtvrtky. Faerská road movie Sbohem, modrý ptáčku (Dánsko, Faerské ostrovy 1999, režie Katrin Ottarsdóttir) a další road movie přestavuje také snímek Spi, děťátko, spi (Dánsko 2009, režie Hella Joof) vyprávějící o čtyřech dívkách, které se vydají napříč Dánskem, aby našly svou budoucnost.

Diváky dále čeká o víkendu předpremiéra rodinného snímku Jo Nesbø: Doktor Proctor a prdicí prášek (Norsko 2014, režie Arild Fröhlich). Dobrodružný příběh líčí osudy ztřeštěného vynálezce žijícího v Oslu a jeho netradičního týmu, dívky Lízy a kluka s ohnivými vlasy se jménem Bulík.

Dále na NORDFESTU uvedeme severské tituly, které se s úspěchem hrály v českých kinech, např. černou komedii Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (Švédsko 2013, režie Felix Herngren), rodinné drama Vyšší moc (Švédsko, Francie, Norsko 2014, režie Ruben Östlund), strhující drama ze života slepé ženy Slepá (Norsko, Nizozemsko 2014, režie Eskil Vogt). V programu je rovněž zastoupena divácky oblíbená severská krimi vyšetřovatelů ze speciálního oddělení Q – Zabijáci (Dánsko 2014, režie Mikkel Nørgaard). Na přehlídce nechybí ani miniprofil dvou uznávaných severských tvůrců: dánského režiséra Thomase Vinterberga (Submarino, Hon, Daleko od hlučícího davu) a norského režiséra Benta Hamera (Domů na Vánoce, 1001 gramů).  

Dále se můžete těšit na nadoprovodné akce spojené s konáním Nordfestu: ochutnávku islandských produktů či přednášku o cestování po zemích Severu a jejich kultuře, na kterou opět je vstup zdarma. 

Jednotlivé vstupné na filmové představení činí 110 Kč.

Evald
Tel: 221 105 225
Národní 60/28
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: