Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
září

Veganství jako součást řešení klimatické krize (Týde...

Skautský institut na Staromáku

zpět na výpis akcí
 

„Veganská strava je zřejmě nejúčinnější způsob, jak snížit svůj dopad na planetu Zemi."

Datum:23. 09. 19
Čas:19:00 - 20:30
Kategorie: poznání|ostatní, lifestyle| Zdraví

Autoři studie publikované v časopisu Nature tvrdí, že pro udržení globálního oteplení pod 2°C by lidé v rozvinutých zemích měli jíst o 90 % méně masa, o 60 % méně mléčných výrobků a o 500 % více luštěnin a 400 % více ořechů a semen. J. Poore, spoluautor článku v časopisu Science na základě svých zjištění uvedl, že „Veganská strava je zřejmě nejúčinnější způsob, jak snížit svůj dopad na planetu Zemi."

Nejnovější klimatologické studie apelují na potřebu změny potravinového systému a radikální omezení konzumace masa. Intenzivní zemědělství poháněné neefektivní živočišnou výrobou devastuje krajinu nejen u nás, ale i v místech, kde deštné pralesy ustupují pastvinám a polím pro pěstování krmných plodin. Proč je veganství několikanásobně environmentálně šetrnější než konvenční strava? Může být veganství řešením klimatické krize? A jak s veganstvím začít, pokud o něm uvažujete?

Přednášku na téma ekologických dopadů živočišné výroby spolu s praktickými radami jak na veganství přednese Tereza Vandrovcová.

PhDr. Tereza Vandrovcová Ph.D. je absolventkou doktorského studia sociologie na Karlově Univerzitě v Praze. Ve svém výzkumu se zabývala laboratorními zvířaty. Působí na univerzitách v Praze a v Brně, kde kromě sociální psychologie vyučuje také odbor Animal Studies. Je autorkou webu soucitne.cz a aktivistkou v organizaci Otevři oči.

Skautský institut na...
Tel:
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Doporučujeme vyzkoušet: