Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
června

MOST 20.0 - Sousedská slavnost poprvé na mostě

Česko-německý fond budoucnosti

zpět na výpis akcí
 

Bohatý celodenní a zdarma přístupný program láká na koncerty, divadelní představení, akce pro děti, diskuse či sportovní utkání.

Datum:02. 06. 18
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 22:00

Velkolepou oslavu dvaceti let existence připravil Česko-německý fond budoucnosti pod názvem Most 20.0 již na tuto sobotu 2. června. Bohatý celodenní a zdarma přístupný program, který láká na koncerty, divadelní představení, akce pro děti, diskuse či sportovní utkání, se odehraje symbolicky na Mánesově mostě spojujícím Malou Stranu a Staré město.

ČNFB staví mosty porozumění mezi Čechy a Němci už dvě dekády a je významným podporovatelem společných aktivit v nejrůznějších oblastech.

Program oslav tak 2. června, patří českým i německým hudebníkům a divadelníkům jako jsou Mydy Rabycad, Kraftklub, Thom Artway, Ondřej Ruml, Itchy, Teatr Novogo Fronta nebo Grotest Maru. Dává ale i prostor k výměně názorů v diskusní tramvaji umístěné přímo na Mánesově mostě, do debaty se zapojí čeští i němečtí politici, novináři či architekti. Na oslavy do Prahy zamíří například předseda Sudetoněmeckého krajanského sdružení Bernd Posselt, spisovatel a publicista Jürgen Serke, architekt Christoph Schmidt. Česko-německou spolupráci ilustrují přímo na mostě prezentace tří desítek institucí, které s ČNFB dlouhodobě spolupracují. Program zpestří ochutnávky regionální kuchyně nebo nejrůznější dílny.

„Dvacet let je dobrým důvodem k oslavám i ohlédnutí. První společné projekty Čechů a Němců získaly podporu 2. června 1998 a od té doby jsme jich podpořili na 10 300. V sobotu tak oslavíme tuto novodobou a nebývale pestrou spolupráci mezi oběma národy. Běžně se tyto aktivity odehrávají po celé České republice a Německu, tentokrát bude možné ty nejzajímavější z nich poznat během jednoho dne na Mánesově mostě. Budeme rádi, když přijdete a budete slavit s námi,“ zvou ředitelé Česko-německého fondu budoucnosti Tomáš Jelínek a Petra Ernstberger.

Program v sobotu začíná v 10.00 a pokračuje do 22.00 hodin. Z Mánesova mostu bude pro tento den odkloněna tramvajová i automobilová doprava. Uzavírka platí od pátku 1. června od 19.00 hodin do neděle 3. června do 10.00 hodin. Tramvajové linky číslo 2 a 18 budou vedeny objezdem přes Čechův most.

Oslavy začínají již v předvečer akce slavnostním koncertem Collegia 1704 za účasti ministra zahraničních věci ČR Martina Stropnického, předsedy německého spolkového sněmu a.D. Wolfganga Thierseho a dalších významných hostů z Německa a ČR.

Česko-německý fond b...
Tel: +420 283 850 512
Mánesův most
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: