Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
24
května

Bob Dylan! - online

Knihovna Václava Havla

zpět na výpis akcí
 

O Bobu Dylanovi, jeho tvorbě a českých souvislostech budou hovořit a občas i hrát, broukat a zpívat M. Machová, V. Merta, M. Žantovský a další.

Datum:24. 05. 21
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|ostatní, poznání| ostatní

24. května se dožívá 80 let Bob Dylan, písničkář, který zásadním způsobem ovlivnil populární hudbu a kulturu šedesátých let i pozdějších desetiletí, nositel Nobelovy ceny za literaturu, autor více než tisíce písní a čtyř desítek originálních alb, básník, výtvarník a neúnavný koncertní muzikant reflektuje ve své tvorbě nevyčerpatelnou tradici americké lidové, gospelové, bluesové rhythm and bluesové a country and westernové hudby, nejrůznější inspirace anglosaské poezie i francouzského symbolismu, náboženské a duchovní proudy evropské civilizace, osobní prožitky i současné společenské dění.

Na svých cestách vystoupil Dylan celkem 13 krát v České republice, poprvé v roce 1995 před prezidentem Václavem Havlem a naposledy v roce 2019 před nově zvolenou slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

O Bobu Dylanovi, jeho tvorbě a českých souvislostech budou hovořit a občas i hrát, broukat a zpívat Mariana Machová, amerikanistka, hispanistka a překladatelka, Petr Onufer, editor souborného vydání písňových textů Boba Dylana  v překladu Gity Zbavitelové (2019), “český Bob Dylan” Vladimír Merta, překladatel a publicista Josef Rauvolf a ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský, jeden z prvních českých překladatelů Boba Dylana, který se bude snažit pořad zmoderovat.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: