Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
července

Kino s FSV UK: Vylidněno / Push

Skautský institut na Staromáku

zpět na výpis akcí
 

Filmem, který se bude promítat ve Skautském institutu na Staromáku, je dokumentární film Vylidněno.

Datum:08. 07. 20
Cena:Zdarma
Čas:20:30 - 23:30
Kategorie: kultura|kina, poznání| ostatní

"Zvláštní zpravodajka OSN pro dostupné bydlení Leilani Farha cestuje po celém světě. Toronto, Barcelona, Londýn, New York – všude se opakuje stejná situace. Raketově rostou nájmy, ale nikoli příjmy. Centra měst se vylidňují, jak lidé ze střední třídy nestačí čelit neblahému vývoji stále se zvyšujících cen. Jenže jejich někdejší byty zejí prázdnotou. Finanční skupiny zjistily, že v nemovitostech lze výhodně ukládat kapitál. A radnice jen obtížně hledají způsob, jak tento celosvětový trend zvrátit. Zasvěcený komentář dodávají světově uznávané osobnosti: socioložka Saskia Sassen, nositel Nobelovy ceny za ekonomii Joseph Stiglitz i spisovatel skrývající se před mafií Roberto Saviano."

Projekci bude předcházet tematická debata. Naše pozvání přijala absolventka #FSVUK Jitka Modlitbová, která působila několik let na Ministerstvu práce a sociálních věcí na oddělení sociálního bydlení a sociálního začleňování a nyní je ředitelkou Centra sociálních služeb B. Bureše Armády Spásy. Debatovat budeme o dostupném a sociálním bydlení v České republice.

Kapacita je omezena - nutná předchozí registrace. Místa na promítání jsou přednostně vyčleněna pro studenty, absolventy a zaměstnance FSV UK, proto vyčkejte prosím na potvrzovací e-mail.

Vstup zdarma.

Skautský institut na...
Tel:
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: